Τρανς και Αφροαμερικανός γκέι στη Γερουσία των ΗΠΑ | in.gr

Ένα βαθιά πολωμένο εκλογικό σώμα των ΗΠΑ έδωσε στη χώρα την πρώτη τρανσέξουαλ γερουσιαστή και τον πρώτο του μαύρο ομοφυλόφιλο ομοφυλόφιλο.

Να γράψει ιστορία στις αμερικανικές εκλογές κατάφερε η Sarah McBride, καθώς έγινε η πρώτη τρανσέξουαλ που εκλέχθηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Η McBride κέρδισε τον περασμένο Σεπτέμβριο τις εσωκομματικές εκλογές και έλαβε το χρίσμα των Δημοκρατικών για την θέση του γερουσιαστή στο Ντέλαγουερ την οποία και κέρδισε στις αμερικανικές εκλογές 2020.

Μάλιστα το 2013 η Sarah McBride εργάστηκε για την καμπάνια του αδικοχαμένου γιου του Τζο Μπάιντεν, Μπο, όπως μεταδίδει το βρετανικός Guardian.

Είχε συνεργαστεί μαζί του για τη συγγραφή του βιβλίου Gender Identity Nondiscrimination Act, ενώ το 2018 ο Τζο Μπάιντεν έγραψε τον πρόλογο στο βιβλίο της Sarah McBride, σχετικά με τον αγώνα των τρανσέξουαλ για ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα.

H μάχη για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ

Η McBride έχει δώσει πολύχρονη μάχη για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ενώ εργάστηκε και στον Λευκό Οίκο υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα.

«Σε όποιον ανησυχεί πως η αλήθεια τους και τα όνειρά τους είναι έννοιες ασυμβίβαστες, να γνωρίζετε πως η αλλαγή είναι πιθανή. Να γνωρίζετε πως η φωνής σας έχει αξία. Να ξέρετε πως μπορείτε να το κάνετε» έγραψε η γερουσιαστής λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες για τις αμερικανικές εκλογές 2020.

Ο Ritchie Torres θα είναι ο πρώτος Αφρο-Λατίνο ομοφυλόφιλος που θα γίνει μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ, αφού κατέλαβε άνετα την 15η περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

«Απόψε γράψαμε ιστορία», έγραψε ο Torres το βράδυ της Τρίτης, αποκαλώντας την ευκαιρία αυτή «τιμή μιας ζωής να εκπροσωπεί έναν ουσιαστικό δήμο, το Μπρονξ.»

Ο δημοκράτης Mondaire Jones, ένας ακόμη μαύρος γκέι υποψήφιος για το Κογκρέσο, αναμενόταν ευρέως να ακολουθήσει τον Torres στη Βουλή. Ο Τζόουνς κατέκτησε το προβάδισμα τριών πόντων έναντι του Ρεπουμπλικανικού αντιπάλου του στον αγώνα για τη 17η έδρα του Κογκρέσου στη Νέα Υόρκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss