Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με την ενημέρωση των Windows 10 Οκτωβρίου: στον File Explorer

Οι χρήστες των Windows 10 ενδέχεται να πρέπει να το ξανασκεφτούν σχετικά με τη λήψη της πρόσφατης κυκλοφορίας των Windows 10 October Update. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τελευταίες ενημερώσεις λογισμικού από τη Microsoft φαίνεται να προκάλεσαν αρκετά σοβαρά προβλήματα με το εξαιρετικά δημοφιλές λειτουργικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της Εξερεύνησης αρχείων, η οποία χρησιμοποιείται για όλα σχεδόν.

Οι ενημερώσεις, γνωστές ως KB4579311 και KB4577671, είχαν σκοπό να διορθώσουν ζητήματα ασφαλείας με το Microsoft Office. Οι χρήστες των Windows 10 που εξακολουθούν να εκτελούν ενημερώσεις Μαΐου 2020 και Νοεμβρίου 2019 μπορούν να ενημερώσουν στη νέα έκδοση, την ενημέρωση Οκτωβρίου. Δυστυχώς, οι χρήστες που έχουν εγκαταστήσει αυτές τις ενημερώσεις κώδικα ανέφεραν ότι σπάει ένα βασικό χαρακτηριστικό του Microsoft OS – τον File Explorer.

Η Εξερεύνηση αρχείων είναι ένα απολύτως κεντρικό μέρος των Windows 10, το οποίο, όπως υποδηλώνει το όνομα, επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση και να τακτοποιούν αρχεία στον σκληρό τους δίσκο. Και όπως αναφέρθηκε σε μια ανάρτηση ιστολογίου από τα Windows Latest, η ενημέρωση του Οκτωβρίου προκάλεσε τη διακοπή και το σφάλμα του κρίσιμου προγράμματος για πολλούς χρήστες.

Επισημαίνοντας το ζήτημα στο Feedback Hub, ένας χρήστης των Windows 10 έγραψε: “Η γραμμή εργασιών εμφανίζεται συνεχώς και εξαφανίζεται, προφανώς, ο εξερευνητής crashes. Συμβαίνει για περίπου 30 δευτερόλεπτα, και τελικά εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας και ο Explorer ξεκινά να λειτουργεί”.

Ενώ στο Reddit δημοσιεύτηκε ένας άλλος: “Ο Explorer συνεχίζει την επανεκκίνηση μετά τη σύνδεση. Μετά από περίπου 5 λεπτά σταματά και το σύστημα σταματά να αποκρίνεται. Κάνοντας μια επαναφορά, ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει.”

Και αυτά τα προβλήματα της Εξερεύνησης αρχείων είναι παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου όταν πρόκειται για ζητήματα με την ενημέρωση των Windows 10 Οκτωβρίου. Τα Windows Latest ανέφεραν επίσης ότι η πιο πρόσφατη ενημέρωση κώδικα των Windows 10 προκαλεί επίσης σημαντικά προβλήματα με το Action Centre.

Έγραψαν: “Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αντιμετωπίζαμε ένα παράξενο πρόβλημα στα Windows 10 που εμπόδισε το άνοιγμα του Action Centre μας. Κάθε φορά που κάναμε κλικ στο Action Centre ή χρησιμοποιούσαμε ένα πλήκτρο Win + A, μας σερβίρεται ένα εντελώς κενό Action Centre. Δυστυχώς, Η επιδιόρθωση των προβλημάτων με το Κέντρο δράσης δεν είναι καθόλου απλή. Προσπάθησα να επανεκκινήσω την Εξερεύνηση αρχείων και να αποσυνδεθώ και να ξανασυνδεθώ, αλλά τίποτα δεν λειτούργησε. Μετά από πολλές επανεκκινήσεις, μπόρεσα να αποκτήσω ξανά πρόσβαση στο Κέντρο δράσεων, αλλά επανεμφανίστηκε το ίδιο πρόβλημα “

Ενώ στο feedback Hub, ένας χρήστης των Windows 10 που επηρεάστηκε από το σφάλμα του Κέντρου δράσης πρόσθεσε: “13 Οκτωβρίου 2020 – Η ενημέρωση KB4579311 προκαλεί το πρόβλημα της Εξερεύνησης μετά την επανεκκίνηση. Προκαλεί το μενού έναρξης και την οθόνη ειδοποιήσεων να μην ανταποκρίνονται για τουλάχιστον 20 λεπτά ενώ πριν λειτουργούσαν κανονικά “.

Οι χρήστες των Windows 10 ανέφεραν επίσης ότι η αθροιστική ενημέρωση προκαλεί προβλήματα στον εκτυπωτή, ενώ άλλοι έχουν αναφέρει αναλαμπές οθόνης και προβλήματα μαύρης οθόνης.

Άλλοι χρήστες των Windows 10 έχουν παρατηρήσει προβλήματα με τη σύνδεση στο Διαδίκτυο από τη λήψη της ενημερωμένης έκδοσης Οκτωβρίου. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ενημέρωση των Windows 10 Οκτωβρίου, τότε μπορείτε να κάνετε επαναφορά σε προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών αρχείων πριν το κάνετε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Εάν αποφασίσετε να καταργήσετε την ενημέρωση των Windows 10 Οκτωβρίου, τότε θα χάσετε τις επιδιορθώσεις ασφαλείας που φέρνει στα Windows καθώς και τις άλλες βελτιώσεις στο κορυφαίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss