Υπέρ των πολιτικών γάμων ομοφυλοφίλων ο Πάπας Φραγκίσκος

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε τη νομιμοποίηση των ομοφυλοφιλικών πολιτικών ενώσεων για πρώτη φορά ως Πάπας, αλλάζοντας με τον τρόπο αυτό την πολιτική της Καθολικής Εκκλησίας σχετικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Ο Πάπας έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε στην Ιταλία την Τετάρτη, ανέφερε το Associated Press.

Ο Φράνσις έδειξε τα πολιτικά σωματεία, ένα νομικό καθεστώς με δικαιώματα παρόμοια με τους γάμους, ως τρόπο διασφάλισης ότι τα ζευγάρια του ίδιου φύλου «καλύπτονται νόμιμα» και μπορούν να έχουν οικογένειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ντοκιμαντέρ αποκαλεί τους ομοφυλόφιλους Καθολικούς «παιδιά του Θεού» και είπε ότι δεν πρέπει να απομακρυνθούν από τη θρησκεία..

«Αυτό που πρέπει να δημιουργήσουμε είναι ένας νόμος περί πολιτικών ενώσεων. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτονται νομικά », είπε ο Πάπας στην ταινία.

Οι προηγούμενες πάπες ήταν συχνά εχθρικοί απέναντι σε θέματα LGBTQ. Ο Πάπας Βενέδικτος XVI, ο άμεσος προκάτοχός του Φραγκίσκου, παρομοίασε τον γάμο του ιδίου φύλου με τον Αντίχριστο και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β επέκρινε επανειλημμένα την πίεση για δικαιώματα LGBTQ.

Η εκκλησία έχει επίσης ασκήσει πιέσεις κατά των προσπαθειών νομιμοποίησης του γάμου ομοφυλοφίλων στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο αλλού, ενθαρρύνοντας τους Καθολικούς να αντιταχθούν στα μέτρα ισότητας του γάμου μόλις πρόσφατα φέτος. Ο Φράνσις πάλι είχε πάντα διαφορετική αντιμετώπιση: Υποστήριξε τις ενώσεις όταν υπηρέτησε ως Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, και ως Πάπας, απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με γκέι μέλη της εκκλησίας ρωτώντας ρητά, «Ποιος είμαι να κρίνω;».

Η προφανής υποστήριξη του Francis για κάποιο είδος νομικής αναγνώρισης για ζευγάρια LGBTQ είναι η ισχυρότερη χειρονομία στην πρόσφατη ιστορία της εκκλησίας.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss