Υποφέρεις από τριχόπτωση; Αυτά τα 7 αιθέρια έλαια θα σε «σώσουν»

Υπάρχουν μερικά λαδάκια που διεγείρουν την ανάπτυξη της τρίχας και προλαμβάνουν τη μελλοντική τριχόπτωση!

Τα μαλλιά για εμάς τις γυναίκες είναι σήμα κατατεθέν της εμφάνισής μας. Για σκέψου… Κι εσύ όταν έχεις μια bad hair day δεν νιώθεις απαίσια ή δεν έχεις εκνευρισμό; Ενώ αντίστοιχα όταν τα μαλλιά σου μοιάζουν στιλπνά και λαμπερά, αμέσως σκας ένα χαμόγελο στον καθρέφτη σου και νιώθεις γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Κάπως έτσι αντιδράμε σε αυτές τις περιπτώσεις όλες μας. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες άλλες περιπτώσεις που πραγματικά μάς στενοχωρούν και μας προβληματίζουν. Η τριχόπτωση, για παράδειγμα.

Αν έχεις έρθει αντιμέτωπη με την απώλεια μαλλιών, μπορούμε να καταλάβουμε το άγχος και την αγωνία σου. Αναρωτιέσαι γιατί να συμβαίνει αυτό σε εσένα, πώς είναι δυνατόν να πιάνεις τα μαλλιά σου και να σου μένουν τούφες ολόκληρες στα χέρια. Οι λόγοι που σου συμβαίνει αυτό είναι πολλοί.

Από το άγχος που μπορεί να αισθάνεσαι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μέχρι ένα δερματικό πρόβλημα που έχει προκύψει. Αυτό που έχεις να κάνεις εσύ είναι πρώτον να μην ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου με θερμαντικά εργαλεία και τα αποδυναμώνεις ακόμα περισσότερο και δεύτερον να απευθυνθείς στον γιατρό σου για να σε συμβουλεύσει κατάλληλα.

Συνδυαστικά, μπορείς να στραφείς στη χρήση διάφορων αιθέριων ελαίων, τα οποία πραγματικά μπορούν να κάνουν μικρά θαύματα με την απώλεια μαλλιών. Αναφερόμαστε σε αποστάγματα φυτών ή φρούτων, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιείς τακτικά και να περιορίσεις αρκετά την τριχόπτωσή σου.

Στην παρακάτω gallery έχουμε συγκεντρώσει επτά αιθέρια έλαια, τα οποία μπορούν να σου φανούν πολύ χρήσιμα. Προσοχή, όμως, στη χρήση τους. Επειδή είναι αρκετά συμπυκνωμένα και για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς, καλό είναι να τα αραιώνεις με λίγο καστορέλαιο. Αφού κάνεις την αραίωση, μπορείς να πάρεις μια μικρή ποσότητα του μείγματος με τα δάχτυλά σου και να κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για μερικά λεπτά. Αν ακολουθείς αυτήν τη διαδικασία δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, θα δεις αρκετά γρήγορα διαφορά στα μαλλιά σου.

Διάβασε ακόμα: Red alert! 5 κοκκινομάλλες celebrities και 5 tips για να φροντίσεις τα κόκκινα μαλλιά σου

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss