Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Σωτηρέλης: Μπορεί να επιβληθεί σε ε κατηγορίες εργαζομένων υπό όρους

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου τόνισε ότι δεν μπορούμε να περάσουμε σε μία γενική εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ο Γιώργος Σωτηρέλης καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων (ως προϊστάμενος του Τμήματος Κοινοβουλευτικών Ερευνών και Μελετών) στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Κοινοβουλευτικών Ερευνών και Τεκμηρίωσης (ECPRD) μίλησε στην ΕΡΤ, για τον αν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός συνάδει ή αντιβαίνει στις προβλέψεις του Συντάγματος.

Ο καθηγητής διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχουν απόλυτα δικαιώματα» αλλά μπορεί να προκύψει «σύγκρουση δικαιωμάτων» και τότε η έννομη τάξη προχωρεί σε στάθμιση δικαιωμάτων.

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου τόνισε ότι δεν μπορούμε να περάσουμε σε μία γενική εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε μέτρα όπως οι απολύσεις, αλλά πρέπει να υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις, συγκεκριμένες που θα εξειδικεύουν τον νόμο, για να μην φτάσουμε σε κοινωνικούς αυτοματισμούς.

Κατ’ αρχήν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να επιβληθεί σε κατηγορίες εργαζομένων, αλλά υπό όρους, υπογράμμισε ο κ. Σωτηρέλης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία 16/06: Παράνομη κρίθηκε για εκπαιδευτικούς και Μέσα Μεταφοράς ως τις 10 το πρωί

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss