Φαγητό για θρέψη και σκέψη: τροφές και tips για τις εξετάσεις

Αγαπημένε μου μαθητή,
Είσαι μία ανάσα πριν φτάσεις στη στεριά. Χρειάζονται ακόμα λίγες κουπιές, όπως αυτές που έμαθες να κάνεις τόσο καιρό, και πολύ σύντομα θα νιώθεις τη ζεστή άμμο στα πόδια σου. Μπορεί να έχεις φτάσει εξαντλημένος, μπορεί χαρούμενος, μπορεί θυμωμένος, μπορεί ενθουσιασμένος. Όπως και να έχει, κοντεύεις.
Δες πού έφτασες!
Δες τι πέρασες και τι κατάφερες για να φτάσεις στον προορισμό σου!
Η πνευματική και σωματική διαύγεια είναι απαραίτητα εφόδια στο ταξίδι σου, ώστε να πάρεις σωστές αποφάσεις, να μπορείς να κάνεις κουπί χωρίς να εξαντλείσαι, να ακούς το σώμα σου και να μην το φέρνεις στα όριά του. Η σωστή διατροφή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της εύρυθμης λειτουργίας του οργανισμού, καθώς είναι το καύσιμο του για να λειτουργήσει.
Σου παραθέτω ακολούθως μερικές συμβουλές που θα κάνουν το ταξίδι σου λίγο πιο εύκολο.

Κατανάλωσε ψάρι τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Τα ω-3 λιπαρά οξέα που προσφέρει είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία της καρδίας και του εγκεφάλου. Αν δεν σου αρέσει το ψάρι, είναι μια καλή περίοδος να πάρεις συμπλήρωμα ω-3 μέχρι τις εξετάσεις σου.
Κοιμήσου τουλάχιστον 7 ώρες. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να τις βρεις, αλλά ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τη ρύθμιση των ορμονών και κατ’ επέκταση της διάθεσης, της αντοχής και της όρεξης.
Μην επιβαρύνεις τον εαυτό σου με περιττές θερμίδες. Είναι σημαντικό να μην καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για τη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss