Φωτιά στην Αττική: Έκρηξη σε κοντέινερ «τίναξε» πυροσβέστες – Είναι καλά στην υγεία τους

Το ωστικό κύμα από την έκρηξη «πέταξε» τους πυροσβέστες – Πύρινος όλεθρος στην Αττική με την καταστροφική φωτιά να μετατρέπει σε στάχτη ό,τι βρίσκει στο πέρασμά της

Μία μεγάλη έκρηξη σε κοντέινερ που ενδεχομένως είχε φιάλες υγραερίου θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραία για τους πυροσβέστες που επιχειρούν στη μεγάλη φωτιά στη Βόρεια Αττική. Ο διοικητής Αττικής της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος μιλώντας στο Mega τόνισε ότι το ωστικό κύμα «πέταξε» τους πυροσβέστες, ωστόσο όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

«Έχουμε συνεχώς καινούριες εστίες. Η φωτιά πέρασε από την Εθνική Οδό, κάνουμε προσπάθεια να την σταματήσουμε», είπε και τόνισε πως δίνεται μάχη από τους πυροσβέστες ώστε να μην περάσει απέναντι στον Άγιο Στέφανο. «Να προσέχουμε», ήταν το μήνυμά του κ. Θεοφιλόπουλου.

Το βράδυ της Πέμπτης (5/8), λίγο πριν τις 22.00 οι φλόγες πέρασαν την Εθνική Οδό στο ύψος των διοδίων των Αφιδνών προς την μεριά του Αγίου Στεφάνου. Τα ξημερώματα της Παρασκευής οι κάτοικοι σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, και περιοχές του Αγίου Στέφανου, Πευκόφυτο και οικισμός Ποντίων έλαβαν μήνυμα του 112 για να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Οι ώρες είναι δραματικές και ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, καθώς τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να κάνουν ρήψεις με το που έπεσε το σκοτάδι, και έχουν κάνει ζώνη στην εθνική οδό δίνοντας μάχη να μην φουντώσουν οι πυρκαγιές που περνούν προς τον Άγιο Στέφανο.

Από το καταστροφικό πέρασμά της η φωτιά έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον τραυματισμό πέντε ατόμων, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα στο ΚΑΤ. Δύο εθελοντές δασοπυροσβέστες είναι σε σοβαρότερη κατάσταση και έχουν μεταφερθεί στη ΜΕΘ του ΚΑΤ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG – Φωτιές: Η Ελλάδα στις φλόγες – Μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss