Φωτιά στην Εύβοια: Η πυρκαγιά κυκλώνει Αμέλαντες και Σκεπαστή

Φωτιές στην Ελλάδα – Όλες οι ειδήσειςΠερικυκλωμένα από την πύρινη κόλαση βρίσκονται τα χωριά Αμέλαντες και Σκεπαστή, στη Βόρειο Εύβοια.

Ανεξέλεγκτα κινείται η φωτιά αυτήν την ώρα ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται στα σημείο μαζί πεζοπόρα τμήματα, αλλά και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας προσπαθώντας να κρατήσουν σε απόσταση την φωτιά από τα σπίτια της περιοχής.

Ο κ. Σπανός απευθύνει «θερμή παράκληση προς όλους να ακολουθούν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και των σωμάτων ασφαλείας».

Εδώ και λίγη ώρα σε ανακοίνωση του ο δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη ζητά από τους κατοίκους των χωριών στο ανατολικό μέτωπο του Δήμου και συγκεκριμένα της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως, να τα εκκενώσουν άμεσα διότι η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Δυστυχώς, οι προσπάθειες κατάσβεσης για τον περιορισμό των μεγάλων μετώπων σε Αμέλαντες και Σκεπαστή δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα η φωτιά να παραμένει ανεξέλεγκτη.

Εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο του Δήμου μας και συγκεκριμένα της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως, διότι η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Να σημειωθεί ότι εδώ και λίγη ώρα χτυπούσαν οι καμπάνες στην Αγία Άννα, προκειμένου να εκκενώσουν οι κάτοικοι το χωριό.

«Αυτές τις ώρες προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκκενώνουμε τα χωριά που κινδυνεύουν και παραμένουμε στο πύρινο μέτωπο με πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και μπουλντόζες για να σώσουμε σπίτια και περιουσίες» δηλώνει στο ΑΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός που αυτή την ώρα βρίσκεται επικεφαλής της προσπάθειας και στα δύο χωριά.

Ο κ. Σπανός απευθύνει «θερμή παράκληση προς όλους να ακολουθούν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και των σωμάτων ασφαλείας».

Το μέτωπο της φωτιάς στη Βόρεια Εύβοια
Το μέτωπο της φωτιάς στη Βόρεια Εύβοιαnewsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG – Φωτιές: Η Ελλάδα στις φλόγες – Μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss