Χάρη στην άνοδο της AI, η NVIDIA είναι πλέον εταιρεία του $1 τρισεκατομμυρίου

Η χρηματιστηριακή της αξία αυξήθηκε -και ενισχύεται διαρκώς- από μεγάλες και μικρότερες εταιρείες που αγωνίζονται να προσθέσουν hardware και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα τους. Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης βρέθηκαν στο επίκεντρο των παρουσιάσεων που πραγματοποιήθηκαν στα συνέδρια Google I/O και Microsoft Build και οι επιταχυντές της NVIDIA την καθιστούν βασικό προμηθευτή για όλες τις εταιρείες που επιχειρούν να δημιουργήσουν οτιδήποτε που να περιλαμβάνει… Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η αποτίμησή της NVIDIA ξεπέρασε το ορόσημο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, καθώς η διαπραγμάτευση της μετοχής της έφτασε περίπου τα $405. Οι Apple και Microsoft ξεπέρασαν σε χρηματιστηριακή αξία το $1 τρισεκατομμύριο τον Αύγουστο του 2018 και τον Αύγουστο 2019 αντίστοιχα ενώ οι Amazon και Google είναι οι άλλες δύο εταιρείες τεχνολογίας που αποτελούν μέλη του συγκεκριμένου ολιγομελούς κλαμπ που για κάποια στιγμή «φιλοξένησε» και τη Meta.

Όταν οι αγορές έκλεισαν τη Δευτέρα, η αξία της μετοχής της υποχώρησε ξανά στα $401,11 αφού προηγουμένως είχε κορυφωθεί στα περίπου $419. Με τη συγκεκριμένη τιμή, η NVIDIA πλέον έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου $992 δισεκατομμύρια, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτός του κλαμπ του $1 τρισεκατομμυρίου προσωρινά.

g58RXO8.webp

Στην τελευταία τριμηνιαία έκθεση για τα οικονομικά αποτελέσματα της, η NVIDIA ανακοίνωσε κέρδη άνω των $2 δισεκατομμυρίων σε τρεις μήνες. Η αξία της εταιρείας άρχισε να γνωρίζει αλματώδη άνοδο στις αρχές της πανδημίας (με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την εφοδιαστική αλυσίδα) καθώς υπήρξε τεράστια ζήτηση για κάρτες γραφικών για παιχνίδια και εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Αργότερα βεβαίως, με την πτώση της αξίας των κρυπτονομισμάτων και την επίλυση των προβλημάτων διαθεσιμότητας, η ζήτηση κατά τη διάρκεια του 2022 υποχώρησε.

Το περασμένο Φθινόπωρο, ο Αμερικανοταϊβανός Διευθύνων Σύμβουλος της NVIDIA, Jen-Hsun «Jensen» Huang δήλωσε ότι η εταιρεία του είχε κατασκευάσει πάρα πολλές GPUs για gaming με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να τις πουλήσει για λιγότερα χρήματα. Ωστόσο, μέχρι την επόμενη οικονομική αναφορά της εταιρείας τον Φεβρουάριο, με το ChatGPT να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στις επικεφαλίδες όλων των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων και τηλεοπτικών καναλιών, οι προοπτικές της εταιρείας άρχισαν να είναι σημαντικά πιο ελπιδοφόρες με τον Jen-Hsun Huang να αναφέρεται με περηφάνια στην ραγδαία ανάπτυξη της επιχείρησης κέντρων δεδομένων της NVIDIA και την πιο πρόσφατη έκθεση να επιβεβαιώνει το «hype» με νέο ρεκόρ στα έσοδα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η παρουσίαση της NVIDIA στην έκθεση Computex 2023 ήταν γεμάτη με ανακοινώσεις σχετικές με την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), συμπεριλαμβανομένης μίας επίδειξης της μηχανής της Avatar Cloud Engine (ACE) για προγραμματιστές παιχνιδιών που επιθυμούν να προσθέσουν δυνατότητες φυσικής γλώσσας στους τίτλους τους καθώς και του νέου υπερυπολογιστή DGX GH200 που δημιουργήθηκε γύρω από το ολοκαίνουριο Grace Hopper Superchip και είναι ικανός για απόδοση exaflop σε εφαρμογές AI.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss