Χάρη στην πλατφόρμα cloud streaming της Nvidia, το Fortnite επιστρέφει στο iOS

Όταν η Epic Games έδωσε στους παίκτες της Fortnite την ευκαιρία να εξοικονομήσουν λίγα δολάρια πραγματοποιώντας πληρωμές μέσω της δικής της πλατφόρμας αντί της Apple, το παιχνίδι βγήκε από το App Store. Οι κανονισμοί της Apple, τους οποίους συμφώνησε η Epic, επιτρέπουν στην Apple να αποσύρει παιχνίδια και προγραμματιστές που προσπαθούν να παρακάμψουν την χρέωση του 30% των πληρωμών εντός εφαρμογής της Apple προσφέροντας το δικό τους σύστημα πληρωμών.

Στο δικαστήριο, η Epic προσπάθησε να απεικονίσει την Apple ως μονοπώλιο και η Apple ουσιαστικά είπε ότι η Epic του χρωστάει ευγνωμοσύνη για το χρόνο και τα χρήματα που ξόδεψε για την προώθηση του Fortnite. Η ουσία είναι ότι ενώ το Fortnite δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο App Store, αλλά μπορεί ακόμα να αναπαραχθεί σε iOS χάρη στην Nvidia.

Η Nvidia ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το GeForce NOW, το σύστημα cloud gaming της εταιρείας, θα φέρει μια έκδοση αφής του Fortnite στο iOS μέσω του Safari. Η Nvidia σημειώνει ότι, ενώ τα παιχνίδια στη βιβλιοθήκη GeForce NOW έχουν την καλύτερη εμπειρία σε κινητές συσκευές με τη χρήση ενός gamepad, συνεργάζεται με την Epic Games για να αναπτύξει μια “φιλική προς την αφή” έκδοση του Fortnite.

Οι mobile συσκευές που θέλουν να παίξουν το Fortnite θα μπορούν να συνδεθούν στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Epic και να βρουν το Fortnite στην έκδοση iOS του Ge Force NOW.

Τα έγγραφα που κατατέθηκαν στη δικαστική μάχη μεταξύ Epic και Apple αναφέρουν ότι υπήρχαν 116 εκατομμύρια παίκτες Fortnite που έπαιξαν σε iOS και 73 εκατομμύρια έπαιξαν το παιχνίδι μόνο σε iOS. Ο αριθμός των καθημερινών ενεργών χρηστών στο iOS ήταν 2,5 εκατομμύρια ή 10% από τα 25 εκατομμύρια που έπαιζαν καθημερινά σε όλες τις πλατφόρμες. Και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες αγορές εντός εφαρμογής σε iOS από ό, τι στο Android.

Παρά τις εντυπωσιακές ειδήσεις ότι το Safari για κινητά θα επιτρέψει στο Fortnite να πάρει πίσω πόρτα στην πλατφόρμα iOS, οι χρήστες αναμφίβολα θα προτιμούσαν οι Apple και Epic να λύσουν τις διαφορές τους έτσι ώστε η εφαρμογή iOS Fortnite να μπορεί να επιστρέψει στα κινητά τους.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss