Χασάν και «έφυγε» για 16 ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, όμως χάρη σε γκολ του Χασάν στο… παρά δύο γνώρισε γλυκιά ήττα από την Αϊντχόφεν (2-1) και προκρίθηκε στους «16» του Europa.

Για ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι μπορούσε για να βάλει για τα καλά την Αϊντχόφεν στο κόλπο της πρόκρισης. Η ολλανδική ομάδα βρήκε δύο τέρματα από τον Ζάχαβι στο πρώτο 45λεπτο και ενώ μετρούσε 12 γκολ παθητικό στα τελευταία 6 ματς της, φαινόταν πως θα κρατούσε αυτή τη φορά το… σπάνιο για τα δεδομένα της μηδέν στην άμυνα, ώστε να προκριθεί με ανατροπή του 4-2 του Καραϊσκάκη. Αυτό που δεν υπολόγισε ήταν ο Αιγύπτιος… ξενοδόχος! Η -σταθερά- χρυσή αλλαγή του Μαρτίνς, με ένα γκολ στο 88′ έδωσε στον Ολυμπιακό την πρόκριση στους «16» για ακόμη μια σεζόν με αυτό το «γλυκό» 2-1. Δύο δοκάρια στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι», ένα η PSV.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, το πρώτο ημίχρονο χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια. Τουλάχιστον, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έδειξε δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο μισό, ως το εικοσάλεπτο, η ομάδα του Μαρτίνς έκανε καλό ξεκίνημα, με κατοχή μπάλας και καλές συνεργασίες στη μεσαία γραμμή ώστε να ελέγχει τον ρυθμό με -φαινομενικά- σχετικά άνεση. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να έχουν κλειστεί στην άμυνά τους, με καλές επιστροφές και αλληλοκαλύψεις και τις γραμμές πολύ κοντά. Όλα αυτά πήγαν στον… Καιάδα από το 20λεπτο και μετά. 

Στο σημείο που η Αϊντχόφεν ανέβασε παίκτες προς την περιοχή του Ολυμπιακού και την άμυνά της σχεδόν στη μεσαία γραμμή, ο Ολυμπιακός δεν είχε απαντήσεις και κυρίως δεν φρόντισε να κάνει καν τα αυτονόητα, δηλαδή να πιέσουν την αποδεδειγμένα επιρρεπή σε λάθη αντίπαλη άμυνα και να κάνουν κινήσεις στον χώρο. Οι Ολλανδοί από την πλευρά τους προειδοποίησαν 1-2 φορές, όμως γρήγορα ήρθε το πρώτο γκολ και το οποίο ήταν «φτηνό» για την άμυνα των Πειραιωτών, με μια κεφαλιά του Ζάχαβι μετά από κόρνερ. Οι στατικές φάσεις πληγώνουν σταθερά την ομάδα του Μαρτίνς εδώ και πολύ καιρό και μετά το 1-0 οι «ερυθρόλευκοι» πάγωσαν πλήρως. Έχασαν την αυτοκυριαρχία τους, χάνοντας μοιραία και τον έλεγχο των κινήσεων και εν τέλει χάνοντας και πολλά μέτρα στο γήπεδο. Αυτό το ντόμινο οδήγησε το ματς ακριβώς εκεί που το ήθελε η ολλανδική ομάδα που έδιωξε το άγχος της με το σχετικά γρήγορο γκολ και πλέον έψαχνε με υπομονή το δεύτερο. 

Αυτό ήρθε επίσης με εξαιρετικά «φτηνό» τρόπο. Ο Ολυμπιακός παραχώρησε ένα φάουλ σε φάση που δεν υπήρχε λόγος, σε επικίνδυνο σημείο ως προς τον χώρο και εξαιρετικά κομβικό ως προς τον χρόνο, ένα λεπτό πριν το ημίχρονο. Το δεξί πόδι του Ζάχαβι έχει δώσει  τα διαπιστευτήριά του και η απίθανη εκτέλεση του Ισραηλινού στο δεξί «Γ» του Σα έστειλε τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια με το 2-0 και έναν Γολγοθά να ανέβει στο δεύτερο ημίχρονο, τουλάχιστον με την εικόνα που έληξε το πρώτο μέρος. 

Οι αλλαγές του Μαρτίνς στο ημίχρονο και η αλλαγή του σχήματος βελτίωσαν αισθητά την παρουσία της ομάδας του, η οποία έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για να πάρει και πάλι το σκορ πρόκρισης με το μέρος της στο 50′. Με τον Ολυμπιακό να ανεβαίνει για να πιέσει όλο και περισσότερο στα επόμενα λεπτά το ματς έγινε επί της ουσίας ροντέο, με τους Ολλανδούς να δίνουν χώρο και τους Πειραιώτες μοιραία να αφήνουν και αυτοί κενά πίσω. Τουλάχιστον σε θεωρητικό, τακτικό επίπεδο, σε αυτό το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μαρτίνς έκανε αυτά που θα έπρεπε να κάνει και στο πρώτο, όπως είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Πορτογάλος.

Υπήρξαν εκατέρωθεν φάσεις, ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει με όποιο τρόπο μπορούσε, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ οι επόμενες δύο αλλαγές του Μαρτίνς ουσιαστικά έφεραν όλη την ομάδα του γύρω από την αντίπαλη περιοχή. Δύο ακόμη δοκάρια, ένα για κάθε ομάδα, δεν άλλαξαν το σκορ, όμως η λύτρωση για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε με τον… γνωστό τρόπο: με buzzer beater του Αχμέντ Χασάν! Ο Αιγύπτιος έστειλε τον Ολυμπιακό στους «16» με μια κοντινή προβολή στο 88′ και ενώ το ματς πλέον παιζόταν πάνω-κάτω χωρίς να υπάρχουν πρακτικά μεσαίες γραμμές. Από αυτό το ροντέο, όπως και στο πρώτο ματς, τελικός νικητής βγήκε ο Ολυμπιακός και αυτός περιμένει πια αντίπαλο στην κλήρωση της Παρασκευής!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss