Χρωματοθεραπεία: Βελτιώνουμε τη διάθεσή μας με τη θεραπευτική δύναμη των χρωμάτων – Shape.gr

Χρωματοθεραπεία

Ήλια Τσάρα, Υπεύθυνη Κέντρου Εικαστικής και Ψυχικής Επικοινωνίας «Συνώθηση» (synothisi.com)

Χρώμα ίσον ένταση, χαρά και δημιουργία. Βρίσκεται παντού: στη φύση, στη διατροφή μας, στο σπίτι και στα αγαπημένα μας αντικείμενα. Έχει αποδειχθεί ότι το χρώμα βελτιώνει τη διάθεσή μας και αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας όπως ακριβώς και το άρωμα στην αρωματοθεραπεία. Οπότε γιατί να μην κάνουμε λίγη «χρωματοθεραπεία» βάζοντας χρώμα στη ζωή μας;

Το χρώμα στο ντύσιμό σου

Εύκολα προτιμά να ντύνεται κανείς με μαύρα ή σκούρα χρώματα, μιας και αυτές οι αποχρώσεις μας δημιουργούν μεγαλύτερη ασφάλεια στο πως φαινόμαστε και είναι πιο απλό να συνδυαστούν.

Επέλεξε λοιπόν μια ημέρα έστω για αλλαγή να ξυπνήσεις και να φορέσεις ό, τι πιο χρωματιστό υπάρχει στην ντουλάπα σου: κάτι με λουλούδια, πολύχρωμα μοτίβα, μια έντονη μονοχρωμία με ένα μπλε ή κόκκινο σύνολο ή δυο έντονα χρώματα μαζί: εκτός από το ότι θα σου ανέβει η διάθεση, ίσως διαπιστώσεις ότι αυτή η καινούργια εικόνα σου πηγαίνει καλύτερα!

Χρώμα στη διατροφή σου

Εκτός από τη γεύση και την όσφρηση , χρησιμoποίησε και μια ακόμη αίσθηση στη διατροφή σου: αυτή της όρασης. Χρωματιστές φρουτοσαλάτες και σαλάτες λαχανικών, σάλτσες με χρωματιστές πιπεριές, είναι κάποιες ιδέες για να σου δώσουν κίνητρο ώστε να φας πιο υγειινά, δημιουργώντας καινούργια πιάτα. Σημείωση: Υπάρχουν και κάποια μπαχαρικά όπως ο κουρκουμάς που εκτός από την ιδιαίτερη γεύση του, δίνει υπέροχο χρώμα στο φαγητό σου!

Ένα άλμπουμ από χρωματιστές φωτογραφίες

Βγάλε φωτογραφίες από πράγματα και μέρη που βλέπεις γύρω σου, πηγαίνοντας βόλτες ή στο δρόμο για τη δουλειά σου, που έχουν ένα .. χρωματικό ενδιαφέρον. Πλέον με τα κινητά αυτό γίνεται πολύ εύκολα και μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορα φίλτρα εφαρμογών, επεμβαίνοντας σε όλα τα φωτογραφικά στιγμιότυπά σου. Στη συνέχεια, μπορείς να τις εκτυπώσεις και να φτιάξεις άλμπουμ ανάλογα με το κάθε χρώμα που πρωτοστατεί σε κάθε σου λήψη!

Και στο σπίτι

Ο πιο εύκολος τρόπος να προσθέσεις χρώμα στο σπίτι σου είναι με λουλούδια εσωτερικού χώρου. Μια συμβουλή: ακόμα και αν προτιμάς μια πολύ minimal εκδοχή διακόσμησης του προσωπικού σου χώρου, βάλε μια πολύ πολύ μικρή πινελιά από έντονο χρώμα κατά προτίμηση κίτρινο ή κόκκινο και θα δεις τη διαφορά: ξαφνικά η ουδέτερη παλέτα του δωματίου σου θα αποκτήσει λίγη παραπάνω ένταση χωρίς καμιά υπερβολή, αφού η μικρή αυτή χρωματική παρέμβαση θα είναι τόσο όσο χρειάζεται για να μην αλλάξει την αισθητική του χώρου!

Το χρώμα βρίσκεται στις λεπτομέρειες:

Από τα κουμπιά στο πληκτρολόγιό σου, τα χρώματα στα νύχια και στα αξεσουάρ σου, το στυλό που γράφεις και το μπρελόκ που βάζεις τα κλειδιά σου, όλα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και ίσως ήρθε η ώρα να χρησιμοποιείς τη φαντασία στις επιλογές σου ακόμα και σε φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες!

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss