«Όταν ήμουν 16, μου είπαν “δεν μπορείς να είσαι γκέι”»- Η εξομολόγηση πρώην πρωταθλητή του πατινάζ

Για τα χρόνια που ένιωθε ότι δεν τον αποδεχόταν η κοινότητα του καλλιτεχνικού πατινάζ μίλησε ο Αμερικανός πρώην πρωταθλητής Johnny Weir.

Ο 36χρονος έχει μετάσχει δύο φορές σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει στη συλλογή του μετάλλια από Παγκόσμια πρωταθλήματα του πατινάζ. Όμως, στα 16 του, άκουσε να του λένε πως «δεν μπορεί» να είναι γκέι. Ο Weir έκανε αυτή την εξομολόγηση στο Dancing With The Stars, στο οποίο μετέχει.

«Μεγαλώνοντας στο καλλιτεχνικό πατινάζ, ποτέ δεν ένιωθα ότι με αποδέχθηκε η κοινότητα στην οποία προσπαθούσα να ανήκω», είπε. «Είχα γίνει μόλις 16 ετών και αγωνιζόμουν σε διεθνές και Ολυμπιακό επίπεδο. Ένας μάνατζερ μου είπε “είμαστε το πρακτορείο που μπορούμε να σε φτάσουμε εκεί που θες”. Αλλά μετά, κοίταξε εμένα και τη μητέρα μου και είπε “Αν δουλέψεις μαζί μας και δημιουργήσουμε αυτό το μέλλον για σένα, δεν μπορείς να είσαι γκέι», περιέγραψε ο 36χρονος, που έχει πλέον αποσυρθεί από το άθλημα. 

«Στα 16, με τη μητέρα σου δίπλα σου, αυτό δεν είναι απαραίτητα ένα θέμα που θες να θίξεις. Η σεξουαλικότητά μου ήταν κάτι που δεν είχα εκφράσει πραγματικά, φοβόμουν το πώς κάτι που έχεις μέσα σου μπορεί να επηρεάσει τους άλλους. Και δεν μπορείς να το “φτιάξεις” αυτό, δεν μπορείς να το αλλάξεις», πρόσθεσε.

«Θυμάμαι ήμουν ντροπιασμένος και πήγα στο δωμάτιό μου. Αλλά η μητέρα μου είπε “Δεν τους χρειάζεσαι. Θα συνεχίσει να είσαι πραγματικά καλός στο πατινάζ και θα κλείνεις μόνος σου δουλειές”», πρόσθεσε ο Weir, ενώ συμπλήρωσε ότι χρησιμοποίησε όλη αυτή την αρνητικότητα, για να αναδειχθεί ξανά και ξανά πρωταθλητής των ΗΠΑ στο πατινάζ.

«Μαθαίνεις να μην ακούς κανέναν, παρά μόνο την καρδιά σου. Το ότι ήμουν μοναδικός μου έδωσε τη ζωή που έχω», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss