10 λεπτά αρκούν για να γυμνάσεις όλο σου το σώμα

Έτοιμη για γυμναστική; Εμείς ναι, εσύ; Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Φόρεσε απλά την φόρμα σου, φτιάξε μία Playlist με τραγούδια που αγαπάς και σου φτιάχνουν τη διάθεση και ακολούθησε βήμα – βήμα την, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, η οποία και φέτος θέλει να σε γυμνάσει σωστά, για να δεις αποτέλεσμα. 

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να “ξεκλέψεις” λίγο από το χρόνο σου και να φορέσεις το χαμόγελο σου. Και όταν λέμε λίγο, το εννοούμε. Γιατί, σήμερα, η Μάντη Περσάκη σου έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης όλου του σώματος, για το οποίο χρειάζεσαι μόλις 10 λεπτά.

Οι τέσσερις “χρυσοί” κανόνες που δεν πρέπει να ξεχνάς

  • Πριν ξεκινήσεις την προπόνηση σου, μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος.
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν υπερβάλλεις ως προς τον αριθμό των επαναλήψεων.
  • Ολοκληρώνεις το πρόγραμμα σου πάντα με λίγες διατάσεις, ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν θα τραυματιστείς και δεν θα ταλαιπωρηθείς την επόμενη ημέρα από τραυματισμούς και κράμπες. 

Άσκηση 1 

Σε θέση στήριξης, στηριζόμαστε μία στον έναν και μία στον άλλον αγκώνα για 2΄

Άσκηση 2

Όσο στηριζόμαστε στις παλάμες, λυγίζουμε χέρια και τεντώνουμε για 2΄

Άσκηση 3

Σε πλάγια θέση, στήριξη σε αγκώνα, ανεβάζουμε – κατεβάζουμε το κάτω πόδι τεντωμένο για 2΄στην κάθε πλευρά.

Άσκηση 4 

Στήριξη σε παλάμες το ένα πόδι τεντωμένο ψηλά , κατεβάζουμε το πόδι τεντώνοντας παράλληλα και τα χέρια 2΄στην κάθε πλευρά.

Μπορείς να επαναλάβεις το πρόγραμμα μία φορά την ημέρα και φυσικά να το απολαύσεις. Have Fun!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss