10 ταινίες που έχουν να κάνουν με την μοναξιά και πρέπει να δείτε – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Υπάρχουν πολλές ταινίες οι οποίες έχουν καταφέρει να αφήσουν εποχή και γενικότερα να χαρακτηριστούν από τις καλύτερες και πιο κλασικές του είδους, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες που δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστές στο ευρύ κοινό.

Το Taste Of Cinema είναι μακράν ένα από τα καλύτερα site στην ανάλυση ταινιών μας δείχνει 10 ταινίες που έχουν να κάνουν με την μοναξιά και σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσετε, είτε νιώθετε έτσι, είτε όχι.

1. Detachment (2011, Tony Kaye)

Ο Χένρι Μπαρθς, αναπληρωτής καθηγητής σε ένα σχολείο της Νέας Υόρκης, προσπαθεί να εμπνεύσει τους απαθείς μαθητές του, ενώ παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και τους προσωπικούς του δαίμονες.

2. The Forest for the Trees (2003, Maren Ade)

3. Someone, Somewhere (2019, Cedric Klapisch)

4. Anomalisa (2015, Charlie Kaufmann & Duke Johnson)

Ένας συγγραφέας εγχειριδίων αυτοβοήθειας και επαγγελματικής επιτυχίας ταξιδεύει ως το Σινσινάτι για μια διάλεξή του. Εσωστρεφής και καταθλιπτικός, θα γνωρίσει στο ξενοδοχείο του μια θαυμάστριά του, η οποία θα τον γοητεύσει και θα καταφέρει να αντιστρέψει την αρνητική στάση του απέναντι στη ζωή.

5. All These Sleepless Nights (2016, Michal Marczak)

Δύο φοιτητές ξεχύνονται στην ατέλειωτη νύχτα της Βαρσοβίας για να βυθιστούν στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τον έρωτα.

6. Her (2013, Spike Jonze)

Στο Λος Άντζελες του κοντινού μέλλοντος ένας μοναχικός συγγραφέας αναπτύσσει μια παράξενη ερωτική σχέση με το τεχνητής νοημοσύνης λειτουργικό σύστημά του.

7. Like Someone in Love (2012, Abbas Kiarostami)

Μια φοιτήτρια, η οποία δουλεύει και ως συνοδός κυρίων, πηγαίνει για ραντεβού στο σπίτι ενός ηλικιωμένου ακαδημαϊκού, αλλά τα πράγματα θα εξελιχτούν εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι τα είχαν σχεδιάσει οι δυο τους.

8. Somewhere (2010, Sofia Coppola)

Ο Τζόνι Μάρκο είναι ένας χολιγουντιανός σταρ, ο οποίος με μόνιμο κατάλυμα το πολυτελές ξενοδοχείο «Chateau Marmont» ζει μια ανέμελη, αλλά βαρετή ζωή. Όλα θα αλλάξουν, όμως, όταν αναγκαστεί να περάσει μερικές ημέρες με την 11χρονη κόρη του την οποία βλέπει σπάνια.

9. Shame (2011, Steve McQueen)

Ο εθισμένος στο σεξ Μπράντον προσπαθεί να χειριστεί την προσωπική του ζωή, η οποία περιπλέκεται περισσότερο όταν η αδερφή του έρχεται απροειδοποίητα κι εγκαθίσταται στο νεοϋορκέζικο διαμέρισμά του.

10. An Elephant Sitting Still (2018, Hu Bo)

Σε μια πόλη της Βόρειας Κίνας η ζωή τεσσάρων ανθρώπων διασταυρώνεται στη διάρκεια ενός 24ώρου.

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss