10 Τρόποι για να παραμείνεις χαρούμενη στο lockdown!

Το lockdown έφερε πολλές αλλαγές στη καθημερινότητας μας και αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που ακόμα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Πολλές από τις δραστηριότητες και συνήθειες που είχες και σε έκαναν χαρούμενη όπως οι βόλτες, το γυμναστήριο, τα πάρτυ ή ο καφές με τις φίλες πλέον δεν επιτρέπονται. Και ενώ νιώθεις αβεβαιότητα και άγχος πρέπει να διαχειριστείς όλα αυτά για να διατηρείς μια ισορροποιημένη ψυχολογία.

Το να είσαι χαρούμενη στο lockdown είναι σίγουρα δύσκολο, είναι όμως δυνατόν και είναι στο χέρι σου. Το μόνο που πρέπει να δουλέψεις για να έχεις μια θετική και αισιόδοξη στάση είναι ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα. Αποδέξου τη κατάσταση, αξιολόγησε τον εαυτό σου και κάνε ότι καλύτερο μπορείς στη παρούσα φάση με τα τώρα δεδομένα. Παρακάτω θα σου δείξουμε και πιο αναλυτικά 10 τρόπους για να αντιμετωπίσεις το άγχος του lockdown!

Πως να αντιμετωπίσεις το άγχος του lockdown!

1. Κατανόησε τα συναισθήματα σου!

Η ιδέα του lockdown μας απασχολεί εδώ και έναν χρόνο σχεδόν. Έχεις ήδη περάσει το πρώτο σοκ της κατάστασης και τώρα πολύ πιιθανόν να εξαντλείται η υπομονή σου και να νιώθεις κουρασμένη. Έχεις ήδη αντέξει πολλά και έχεις ήδη καταβάλλει πολλή προσπάθεια. Είναι φυσικό και αναμενόμενο λοιπόν τώρα να αισθάνεσαι εξαντλημένη ψυχολογικά και να μελαγχολείς. Αποδέξου τα συναισθήματα αυτά και μη τα αγνοείς. Άκου το σώμα σου και το μυαλό σου και δώσε του τον χώρο να ξεσπάσει και να εκτονωθεί με λίγες στιγμές αρνητισμού.

Δες επίσης: 9 Τρικ για την ευτυχία σύμφωνα με τους ψυχολόγους!

2. Σκέψου τι έχεις καταφέρει όλον αυτό τον καιρό!

περήφανη γυναίκα

περήφανη γυναίκα

Η πανδημία έφερε πολλά προβλήματα, έδωσε όμως σε όλους μας το χρόνο να ασχοληθούμε παραπάνω με τον εαυτό μας. Κάτσε λοιπόν και σκέψου τι κατάφερες μέσα σε αυτόν τον χρόνο, ποια ήσουν και ποια έγινες, τι έμαθες από αυτή τη κατάσταση. Μήπως βρήκες ένα νέο χόμπυ ή επικοινώνησες με μακρινούς συγγενείς; Προσπάθησε να σκεφτείς όλα τα θετικά που συνέβησαν τον καιρό αυτό και γιατί όχι μάλιστα να τα καταγράψεις και σε ένα ημερολόγιο!

3. Φρόντισε να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες!

στόχοι

στόχοι

Κατά τη διάρκεια του lockdown ξεκίνησε ένα κύμα στα social media και τη τηλεόραση που προωθούσε τις δημιουργικές δραστηριότητες και το γεγονός ότι τώρα είναι ευκαιρία να διαβάσεις, να κάνεις ξεκαθάρισμα, να καθαρίσεις, κλπ. Όλες αυτές οι ασχολίες είναι σίγουρα υπέροχες, μήπως όμως ασυνείδητα σου περνάνε το μήνυμα ότι πρέπει συνεχώς να είσαι παραγωγική; Θέσε ρεαλιστικές προσδοκίες και δώσε τον χώρο στον εαυτό σου και να είναι παραγωγικός αλλά και να χαλαρώνει όσο χρειάζεται!

4. Μοιράσου τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου!

μαμά και κόρη συζητάνε

μαμά και κόρη συζητάνε

Αν και σαν ανθρώπινα όντα έχουμε την ικανότητα να προσαρμοζόμαστε ομαλά σε κάθε κατάσταση, η πανδημία είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση όπου η μάχη είναι συναισθηματική. Μοιράσου τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου και μη τα κρατάς όλα μέσα σου. Έτσι κι αλλιώς, όλοι το ίδιο περνάμε οπότε η συμπόνοια και η εμπάθεια μεταξύ μας είναι έξτρα βοηθητική!

Δες επίσης: Τι να κάνεις για να έχεις καλή ψυχολογία στο σπίτι!

5. Αποδέξου και τα αρνητικά συναισθήματα!

λυπημένη γυναίκα που κλαιει

λυπημένη γυναίκα που κλαιει

Η απώλεια της καθημερινότητας σε ωθεί σε μια ψυχοσύνθεση παρόμοια με αυτή του πένθους. Χαρακτηριστικά στάδια αυτής της διδαδικασίας είναι αρχικά η άρνηση της κατάστασης, έπειτα ο θυμός, ύστερα η διαπραγμάτευση και τέλος η βαθιά θλίψη. Άφησε τον εαυτό σου να βιώσει όλα αυτά τα συναισθήματα και έπειτα δούλεψε με ότι είναι στον έλεγχο σου!

6. Μετρίασε τις ειδήσεις που παρακολουθείς!

ήρεμη γυναίκα

ήρεμη γυναίκα

Όπως ήδη ξέρεις, η τηλεόραση παραποιεί και παρουσιάζει με δραματικό τρόπο τα γεγονότα. Δεν αξίζει να περνάς ώρες από την ημέρα σου καθημερινά για να παρακολουθείς ειδήσεις που εν τέλει σου προκαλούν άγχος και κακή διάθεση. Φυσικά και πρέπει να ενημερώνεσαι, προσπάθησε όμως να παρακολουθείς και τις καλές ειδήσεις που συμβαίνουν έτσι ώστε να ισορροπείς τα συναισθήματα σου!

Δες επίσης: Πως να γίνεις πιο επιτυχημένη & χαρούμενη!

7. Εστίσε τη προσοχή σου σε αυτά που μπορείς να ελέγξεις!

γυναίκα δουλεύει από το σπίτι

γυναίκα δουλεύει από το σπίτι

Η πανδημία είναι μια κατάσταση την οποία δεν μπορείς να ελέγξεις. Υπάρχουν όμως πολλά πράγματα που είναι στον έλεγχο σου και μπορούν πραγματικά να σε ανεβάσουν ψυχολογικά. Για παράδειγμα, μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να πας στη δουλειά σου, μπορείς όμως να δημιουργήσεις αυτή την αίσθηση στο σπίτι φορώντας τα καλά σου ρούχα για να δουλέψεις. Άλλο παράδειγμα είναι η καλή διατροφή η οποία και αυτή θα σου φτιάχνει το κέφι!

8. Συνέχισε να μαθαίνεις πράγματα!

γυναίκα διαβάζει βιβλίο

γυναίκα διαβάζει βιβλίο

Η ζωή σου δίνει συνεχώς μαθήματα αρκεί να μπορείς να τα διακρίνεις. Συνέχισε να μαθαίνεις πράγματα μέσα από αυτή τη δύσκολη κατάσταση του lockdown και αφιέρωσε τον χρόνο σου στην αυτοβελτίωση σου, τη παρατήρηση και την αυτοπραγμάτωση σου. Μάθε να βγάζεις εύλογα συμπεράσματα από κάθε κατάσταση τα οποία θα σε βοηθήσουν και σε άλλες δύσκολες καταστάσεις στη ζωή σου!

Δες επίσης: 5 Μυστικά να παρέχεις πρώτες βοήθειες στην ψυχή σου!

9. Θέσε όρια με τους συγκάτοικους σου!

ζευγάρι συζητάει

ζευγάρι συζητάει

Το να περνάς τόσες πολλές ώρες με τα ίδια άτομα στο σπίτι είτε αυτά είναι ο σύντροφος σου, τα παιδιά σου, οι γονείς σου ή κάποιο άλλο άτομο, δεν είναι εύκολο. Είναι αναμενόμενο να συμβούν εντάσεις και τσακωμοί που μόνο επιπλέον βάρος θα σας φέρουν. Θέσε λοιπόν όρια με τους γύρω σου έτσι ώστε να έχετε ο καθένας το προσωπικό του χώρο και χρόνο!

Δες επίσης: 4 Tips για να είσαι χαρούμενη!

10. Φαντάσου πως θες να σκέφτεσαι τη δικιά σου εμπειρία με το lockdown στο μέλλον!

σκεπτική γυναίκα

σκεπτική γυναίκα

Αργά ή γρήγορα το lockdown θα τελειώσει και θα έχεις τη καθημερινότητα σου πίσω. Όταν λοιπόν όλα αυτά θα έχουν τελειώσει, πως θα θέλεις να σκέφτεσαι ότι αντιμετώπισες όλη αυτή τη κρίση; Γυρνώντας πίσω, θα είσαι περήφανη με το πως το διαχειρήστηκες; Πάρε αυτή τη σκέψη και κάνε ότι καλύτερο μπορείς για να παραμείνεις τώρα ψύχραιμη για να αποδείξεις στον μελλοντικό εαυτό σου ότι είσαι δυνατή!

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss