10 υποτιμημένα αριστουργήματα που δεν πρέπει να χάσετε – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Υπάρχουν πολλές ταινίες οι οποίες έχουν καταφέρει να αφήσουν εποχή και γενικότερα να χαρακτηριστούν από τις καλύτερες και πιο κλασικές του είδους, ενώ για κάποιες δεν υπάρχει καν αμφιβολία ότι πρόκειται για τις κορυφαίες του είδους.

Το Taste Of Cinema είναι μακράν ένα από τα καλύτερα site στην ανάλυση ταινιών επέλεξε 10 υποτιμημένα αριστουργήματα που πρέπει να δείτε τουλάχιστον μια φορά και πραγματικά είναι “κρυμμένα διαμαντάκια”.

1. Seven Beauties (1975)

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Πασκουαλίνο καταλήγει σε ένα άγριο δάσος, μαζί με τον Φραντσέσκο, με τον οποίο είναι λιποτάκτες. Όταν γίνονται μάρτυρες εκτέλεσης κόσμου από τους ναζί, ο μεν Φραντσέσκο ορκίζεται κατά του φασισμού, ο δε Πασκουαλίνο πάει πίσω στις εγκληματικές αναμνήσεις του. Πίσω στη Νάπολη, ήταν ο μικροκακοποιός «Πασκουαλίνο Επτά Καλλονές», αφού ζούσε με τα κέρδη των επτά αδελφών του, παρότι «προφύλασσε» την τιμή τους με κάθε κόστος. Όταν ο Τοτόνο ατιμάζει μια από τις αδελφές, ο Πασκουαλίνο τον σκοτώνει, τον κόβει σε κομματάκια και ταχυδρομεί τα κομμάτια ανά τη χώρα. Και οι αμαρτίες του δεν τελείωσαν εκεί.

2. Ballad of a Soldier (1959)

Ενας Ρώσος στρατιώτης καταστρέφει μόνος του δυο γερμανικά τανκς και παίρνει έξι μέρες τιμητική άδεια. Στο δρόμο για το σπίτι του συναντά μια κοπέλα, και θα αγαπηθούν παράφορα. Κάποτε θα φτάσει στο σπίτι του, αλλά δεν προφταίνει παρά να αγκαλιάσει τη μάνα του και να ξαναφύγει, γιατί οι μέρες της άδειάς του τελείωσαν.

3. Not One Less (1999)

Ένας δάσκαλος που διδάσκει σε ένα μικρό χωριό της Κίνας χρειαζεται να φύγει για ένα μήνα και στη θέση του αφήνει ένα 13χρονο κορίτσι, την wei Minzhi. Η μικρή μαθήτρια προσπαθεί να ακολουθήσει κατά γράμμα την εντολή του δασκάλου της “Ούτε ένας λιγότερος στην τάξη”, αλλά αυτό είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς τα παιδιά πολλές φορές αναγκάζονται να αφήσουν το σχολείο για να δουλέψουν.

4. Aniki Bóbó (1942)

H ταινία χρησιμοποιεί με τρόπο συμβολικό τον κόσμο των παιδικών παιχνιδιών για να περιγράψει τον κόσμο των ενηλίκων.

5. Bab’Aziz – The Prince That Contemplated His Soul (2005)

6. Vagabond (1985)

Ενα χειμωνιάτικο πρωινό το άψυχο σώμα της Μόνα, μιας κοπέλας που ζούσε στους δρόμους, βρίσκεται μέσα σε ένα χαντάκι. Κανείς δεν ξέρει ποια ήταν. Από το παζλ του παρελθόντος της λείπουν πολλά κομμάτια, τα οποία θα συμπληρώνονται λίγο-λίγο από τις μαρτυρίες των προσώπων που συνάντησε στο διάβα της.

7. Alpine Fire (1985)

8. 678 (2010)

9. The Shooting Party (1978) – Περισσότερα εδώ

10. Hunger (1966)

https://www.youtube.com/watch?v=I0jnZDsHjUw

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss