10+1 εικόνες ενός πολύχρωμου κόσμου: To αυτοοργανωμένο Pride φωτίζει τη Θεσσαλονίκη

 Πορεία «ελεύθερης έκφρασης», «για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 7ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thestival.gr, στην πολύχρωμη πορεία, στην οποία συμμετέχουν ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα και μέλη συλλογικοτήτων, κεντρικό μήνυμα είναι το «δεν θα ζούμε ούτε από τύχη, ούτε για τα κέρδη τους, θα ζούμε όπως θέλουμε εμείς». Διαμαρτύρονται κατά του σεξισμού, της βίας και ζητούν ίσα δικαιώματα για όλα τα άτομα χωρίς εξαιρέσεις.

Τι αναφέρουν τα LOATKIA+ άτομα σε ανακοίνωση τους

«Το φετινό REclaim Pride έρχεται σε μια περίοδο όπου η ένταση της οικονομικής κρίσης έχει μετουσιωθεί σε σφοδρή επίθεση εις βάρος της πλειονότητας της κοινωνίας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων και καταπιεσμένων ανάμεσά μας. Εμείς ως ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα, εργαζόμενα και άνεργα, βιώνουμε καθημερινά την οικονομική εκμετάλλευση και την υποβάθμιση των ζωών μας σε κάθε επίπεδο», σημειώνουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο γάμος και η παιδοθεσία ως νομικοί θεσμοί εξακολουθούν να στέκονται αγέρωχα πάνω και μακριά από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, όπως είθισται να κάνουν οι θεσμοί γενικά, ενώ σε επίπεδο ορατότητας η περιθωριοποίηση και ο στιγματισμός φανερώνονται καθημερινά», αναφέρουν σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

Η πορεία θα κινηθεί μέσω κεντρικών οδών και αναμένεται να καταλήξει στην Καμάρα. Νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.


Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Πηγή: Jacobin Greece

Η διαδήλωση αφήνει πίσω της τον Λευκό Πύργο
Μια οικογένεια στην πορεία του Pride
«Χτυπάνε μία, απαντάμε όλες»
Συμπερίληψη για όλ@. Διαδηλώνοντας, σε πείσμα μιας Ελλάδας που καταδικάζει τα άτομα με αναπηρία σε καθήλωση.
Ήτανε νέ@ ήταν ωραί@ ήταν παιδιά. Και έτυχε να’ναι και καλή σοδειά.
Κανέν@ δεν ξεχνά τι έγινε στα Τέμπη και στον Έβρο
Η διαδήλωση φωτίζει την Πλατεία Αριστοτέλους
Οργή και θλίψη, η Zackie θα μας λείψει
«Δε θα ζούμε από τύχη, ούτε για τα κέρδη τους. Θα ζούμε όπως θέλουμε εμείς.»
Χαμόγελα και χρώματα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss