14ο Animasyros 2021: Η ελευθερία το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ

Η ελευθερία είναι η κεντρική θεματική του φετινού 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, το οποίο δίνει ραντεβού με το σινεφίλ κοινό στην Ερμούπολη στις 22-26/09.

Την έμπνευση για την επιλογή του φετινού θέματος έδωσε η συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και συγκεκριμένα η φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «ως μία βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας […],και έκαμα με την Επανάσταση», η οποία εκφωνήθηκε σε λόγο του στην Πνύκα.

Εκτός από τα animation που θα αφορούν την προσωπική ελευθερία και την επανάσταση, το πρόγραμμα του Animasyros φιλοξενεί το αφιέρωμα «MEDanima» το οποίο συγκεντρώνει ταινίες κινουμένων σχεδίων της Μεσογείου, από το Ισραήλ μέχρι τη Βόρειο Αφρική και τη Γαλλία. Ακόμα, εμπλουτίζονται οι διαγωνιστικές κατηγορίες της διοργάνωσης με δύο νέα βραβεία: το K.ID.S για τις ταινίες που απευθύνονται σε παιδιά και το Animapride για την καλύτερη LGBTQI+ ταινία. Παράλληλα «τρέχει» το Διεθνές Πανόραμα, στο οποίο περιλαμβάνονται κορυφαία animation από όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της Αγοράς διεξάγονται το Pitching Forum, παρουσιάσεις σε σύγχρονα θέματα, ενώ και λόγω του «MEDanima» η έμφαση φέτος θα δοθεί σε χώρες της ευρύτερης Μεσογείου. Προς το παρόν οι αιτήσεις συμμετοχής για το Forum δεν έχουν ανοίξει, ωστόσο έχει ξεκινήσει η καταβολή συμμετοχών για τα διαγωνιστικά τμήματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ έως τις 30/6.

Αν θες να μάθεις περισσότερα ή να δηλώσεις εθελοντής στο φεστιβάλ μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα του Animasyros.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα ζευγάρι υπέροχα χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss