20.000 τουρίστες “σε ομηρία” στην Κρήτη, μετά την πρώχευση της Thomas Cook

Το αρχαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο της Βρετανίας, η εταιρεία Thomas Cook κήρυξε το πρωί της Δευτέρας πτώχευση, αφήνοντας στον αέρα  20.000 τουρίστες στην Κρήτη, οι οποίοι πρέπει να επιστρεψουν στις χώρες τους.

Η εταιρεία ανέφερε ότι «παρά τις σημαντικές προσπάθειες» που καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, «οι συζητήσεις μεταξύ των διαφορών των ενδιαφερόμενων μερών για νέες πηγές πιθανής χρηματοδότησης δεν οδήγησαν σε συμφωνία» τονίζοντας ότι η εταιρεία δεν είχε άλλη επιλογή παρά να προβεί σε ενέργειες για άμεση έναρξη εκκαθάρισης.

Οφειλές εκατομυρίων ευρώ πέφτουν τώρα στις πλάτες των Κρητών ξενοδόχων και πρακτόρων, το 70% των οποίων, υπολογίζεται, ότι είχαν συμβόλαιο με την εταιρεία. Στον αέρα  επίσης είναι και τα τριετή συμβόλαια που είχαν υπογράψει με την εταιρεία, με τις προκαταβολές να  έχουν ήδη καταβληθεί.

Η Τhomas Cook διαθετει στον Μακρύγιαλο ιδιόκτητο ξενοδοχείο με 170εργαζόμενους και 800 τουρίστες που διαμένουν  αυτήν την περίοδο εκεί και πρέπει να επιστρέψουν στη βαση τους.

Οι Κρήτες επιχειρηματίες, το φυσούν αλλά δεν κρυώνει, καθώς προσπαθούν να τηρήσουν χαμηλούς τόνους, αφού η τουριστική περιοδος στην Κρήτη έχει ακόμα ενάμιση μήνα για να λήξει.

Εκτός από την Κρήτη, στην Ελλάδα, η Thomas Cook είχε συμβάσεις και στην Πάργα, την Σκιάθο και την Μύκονο.

Η Τhomas Cook είναι από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία παγκοσμίως και κάθε χρόνο  εξυπηρετει χιλιάδες τουρίστες σε όλα τα μέρη του κόσμου. Οι βρετανικές αρχές θα πρέπει  τώρα να οργανώσουν την επιστροφή 150.000 υπηκόων της χώρας, αριθμός δύο φορές μεγαλύτερος από όταν πτώχευσε η αεροπορική εταιρεία Monarch πριν από δύο χρόνια.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss