20 ηλεκτρικά Volvo βαρέως τύπου στην Amazon – FleetNews

Η Volvo Trucks θα παραδώσει τα αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά βαρέως τύπου στην Amazon στη Γερμανία μέχρι το τέλος του έτους.
Τα 20 Volvo FH Electric αναμένεται να διανύουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο οδικά χιλιόμετρα ετησίως, τροφοδοτούμενα με ηλεκτρική ενέργεια αντί για ντίζελ.

Τα βαρέως τύπου οχήματα και άλλα εμπορικά οχήματα αντιπροσωπεύουν περίπου το 36% των εκπομπών CO2 από τις εγχώριες μεταφορές της Γερμανίας, γεγονός που καθιστά την απαλλαγή των οδικών μεταφορών από τις εκπομπές άνθρακα ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.
“Οι μεγάλοι παράγοντες στον τομέα των μεταφορών διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες του κλάδου για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Ως εκ τούτου, χαίρομαι που η Amazon συνεργάζεται μαζί μας για να βοηθήσουμε στη μείωση των εκπομπών τους σε μεγαλύτερες και βαρύτερες μεταφορές”, δήλωσε η Jessica Sandström, Senior Vice President of Product Management της Volvo Trucks.
Η Volvo Trucks ξεκίνησε την παραγωγή της σειράς ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους και η διαθεσιμότητα ηλεκτρικών φορτηγών για υπεραστικές και περιφερειακές μεταφορές σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την απεξάρτηση από τον άνθρακα στις οδικές μεταφορές.
“Σε παγκόσμιο επίπεδο διαθέτουμε τώρα έξι μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών έτοιμα για παραγγελία και σε σειριακή παραγωγή, ώστε να καλύψουμε την αυξανόμενη ζήτηση για την απαλλαγή από τον άνθρακα στις μεταφορές εμπορευμάτων. Αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό βήμα προς τα εμπρός για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής”, σχολίασε η Jessica Sandström.
Οι ηλεκτρικές εκδόσεις της πιο σημαντικής γκάμας προϊόντων της – τα βαρέως τύπου φορτηγά Volvo FH, Volvo FM και Volvo FMX – θα διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην επίτευξη του παγκόσμιου στόχου της Volvo, σύμφωνα με τον οποίο το 2030 το 50% όλων των νέων φορτηγών Volvo που θα πωλούνται θα είναι ηλεκτρικά με μπαταρία ή κυψέλες καυσίμου. Αυτά τα ηλεκτρικά φορτηγά βαρέως τύπου μπορούν να λειτο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss