203 εκατομμύρια ενεργούς συνδρομητές ανακοίνωσε το Netflix

Η ξέφρενη πορεία του Netflix συνεχίζεται.

Η δημοφιλέστερη video streaming υπηρεσία, το Netflix, ανακοίνωσε ότι διαθέτει πλέον 203,66 εκ. ενεργούς συνδρομητές παγκοσμίως. Σε αντίστοιχα ψηλά επίπεδα κυμαίνονται και τα κέρδη της υπηρεσίας που για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 κυμάνθηκαν στα 542 εκ. δολλάρια, αν και το ίδιο διάστημα το 2019 είχαν κυμανθεί στα 587 εκ. Δεν ισχύει το ίδιο όμως για το τζίρο που εκτοξεύθηκε κατά 21% και στα 6,6 δισ. δολάρια, με την αξία της μετοχής να σημειώνει αύξηση κατά 12% λίγο μετά την ανακοίνωση.

Για ολόκληρη την περσινή χρονιά και εν μέσω πανδημίας, το Netflix καλωσόρισε 37 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, μια αύξηση 31% σε σχέση με το 2019. Το αυξημένο κόστος του πρωτότυπου περιεχομένου ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που δημιουργεί το Netflix αποκλειστικά για την  υπηρεσία του ήταν όλα αυτά τα χρόνια ο λόγος για τις τεράστιες ζημιές που ανακοίνωνε, με το 2021 όμως να αποτελεί κομβική χρονιά σύμφωνα με τα στελέχη του αφού είναι πολύ κοντά στο να παρουσιάσει καθαρά κέρδη. Και αυτό όταν ειδικά φέτος η δημοφιλής υπηρεσία έχει να αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό με την επέκταση αντίστοιχων video streaming υπηρεσιών όπως το Disney+, το Peacock και το HBO Max.

Επιπλέον το Netflix δημοσίευσε και τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες στην υπηρεσία του για το 2020, με τις περισσότερες από αυτές να αποτελούν δικές του παραγωγές. Αυτές είναι οι εξής:

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss