3 Μυστικά για να διαλέξεις το σωστό χρώμα μαλλιών!

Ως γυναίκες, μας αρέσει να είμαστε συνεχώς περιποιημένες και να νιώθουμε όμορφες. Νύχια, ντύσιμο, μαλλιά, διάθεση! Οι ψυχολόγοι λένε ότι μια αλλαγή στο χρώμα μαλλιών μπορεί να μας ανανεώσει και να τονώσει την ψυχολογία!

Ωστόσο, η βαφή των μαλλιών μπορεί να μας οδηγήσει σε αποτελέσματα που δε μας κολακεύουν, αν δεν ακολουθήσουμε τους κανόνες για τη σωστή επιλογή χρώματος! Το ότι είδαμε σε μία φίλη, γωστή ή διάσημη ένα χρώμα μαλλιών που μας εντυπωσίασε, δε σημαίνει ότι ταιριάζει και σε μας!

Μάθε τις συμβουλές των ειδικών για σωστή επιλογή χρώματος μαλλιών!

1. Υποτόνος επιδερμίδας

Σίγουρα όλες έχετε ακούσει από κάποιον κομμωτή ή αισθητικό τους όρους “ψυχρός ή θερμός τόνος” επιδερμίδας. Όσον αφορά την επιλογή χρώματος μαλλιών ο κανόνας είναι “ψυχρή επιδερμίδα – ψυχρή απόχρωση” και “θερμός τόνος επιδερμίδας – θερμή απόχρωση”. Φυσικά καμιά δεν μπορεί να καταλάβει σε ποια κατηγορία ανήκει και πώς τα ξεχωρίζουμε. Ε, λοιπόν, θα σε βοηθήσω εγώ.

Ένα κόλπο για να καταλάβεις είναι, αφού πας σε ένα σημείο με πολύ έντονο φυσικό φως ήλιου να γυρίσεις ανάποδα τις παλάμες σου και να δεις τι χρώμα είναι οι φλέβες σου! Αν φαίνονται μπλε, ανήκεις στην κατηγορία των ψυχρών τόνων. Αν φαίνονται πράσινες, ανήκεις στους θερμούς τόνους.

Δες επίσης: Όμορφες ιδέες balayage για κάθε χρώμα μαλλιών!

Αν είσαι  πρακτικός τύπος, μπορείς να σκεφτείς τί σου ταιριάζει χρωματικά καλύτερα στα ρούχα. Αν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου τονίζονται καλύτερα με έντονες αποχρώσεις λευκού και μαύρου, οι υποτόνοι σου είναι ψυχροί. Αν σου πάνε καλύτερα τα μπεζ ή ιβουάρ, οι υποτόνοι της επιδερμίδας σου είναι θερμοί.

2. Σύστημα αρίθμησης βαφών

χρωματολόγιο βαφών μαλλιών

χρωματολόγιο βαφών μαλλιών

Πολλές φορές πάμε στο κομμωτήριο και αρχίζουν να μας λένε για αριθμούς βαφών που φυσικά καμιά μας δεν έχει ιδέα σε τί αντιστοιχούν. Αντίστοιχα, αν πας να αγοράσεις βαφή για να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη, θα αντιμετωπίσεις το ίδιο σύστημα αρίθμησης.

Οι βαφές κατηγοριοποιούνται με ένα νούμερο δύο ψηφίων που χωρίζονται με μια τελεία. Το πρώτο ψηφίο είναι η βάση και δείχνει πόσο σκούρο ή ανοιχτή είναι το χρώμα μαλλιών. Χοντρικά, το 1.0 είναι το μαύρο, το 2.0 πολύ σκούρο καστανό, το 5.0 ανοιχτό καστανό, το 6.0 ξανθό σκούρο, το 7.0 ξανθό και το 10.0 κατάξανθο, κλπ.

Δες επίσης: Τα 11 χρώματα μαλλιών που θα δούμε το 2021

Το δεύτερο ψηφίο μετά την τελεία προσδιορίζει το είδος της απόχρωσης. Το .1 είναι μπλε, το .2 βιολέ, το .3 ντορέ, το .4 χάλκινο, το .5 ακαζού, το .6 κόκκινο, το .7 ψυχρό και το .8 μόκα. Συνδυάζοντας τα παραπάνω, αν ζητήσεις χρώμα 2.7 θα έχεις ένα πολύ σκούρο καστανό με πράσινους (ψυχρούς) τόνους.

3. Φωτογραφίες

διάσημες με διάφορα χρώματα μαλλιών

διάσημες με διάφορα χρώματα μαλλιών

Αφού καταλήξεις στο τί υποτόνο επιδερμίδα έχεις και ποια απόχρωση σου ταιριάζει, σου προτείνω να βρεις φωτογραφίες από το ίντερνετ με το χρώμα στο οποίο έχεις καταλήξει.

Το να πας στο κομμωτήριο (ή στη γειτόνισσα που θα σου βάψει τα μαλλιά) και να περιγράψεις προφορικά τί θέλεις να κάνεις, είναι ριψοκίνδυνο. Για να αποφύγεις κάποιο “μοιραίο” αποτέλεσμα στα μαλλιά σου, βρες πολλές διαφορετικές φωτογραφίες ώστε να δείξεις στο άτομο που θα σου βάψει τα μαλλιά. Έτσι, θα είσαι σίγουρη ότι έχετε την ίδια εικόνα στο μυαλό σας!

Δες επίσης: 4 Λάθη στα μαλλιά που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη!

Extra tips:

  • οι πολύ σκούρες αποχρώσεις “σκληραίνουν” τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και τονίζουν τις ατέλειές σου (πχ ρυτίδες, ουλές κλπ)
  • μην ξεφεύγεις πάνω από 2 τόνους σε σχέση με το φυσικό σου χρώμα, ούτε προς πιο σκούρο ούτε και προς πιο ανοιχτό, γιατί θα φαίνεται “ξένο” το χρώμα πάνω σου
  • μια καλή λύση είναι οι ανταύγειες, οι οποίες μπορεί να σε φωτίσουν χωρίς να χρειάζεται να βάφεις όλο το μαλλί κάθε λίγες μέρες
  • ό,τι χρώμα κι αν έχεις, αν δεν τα περιποιείσαι με κούρεμα ανά 1,5 μήνα, μάσκες και conditioner, θα είναι ταλαιπωρημένα και θα σου χαλούν τη συνολική εικόνα

Καλή επιτυχία!

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss