3 Μύθοι για το πλύσιμο των τζιν παντελονιών!

Το πλύσιμο των ρούχων είναι μια διαδικασία που μπορεί να αλλοιώσει ελαφρώς την αρχική σύσταση των ρούχων σου. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πως χειρίζεσαι εσύ τα ρούχα σου βάζοντας τα στο πλυντήριο, από το τι καθαριστικά χρησιμοποιείς, πως στεγνώνεις τα ρούχα σου, κλπ. Από τα ρούχα που κανείς μας δεν θέλει να χαλάσουν στο πλύσιμο είναι τα τζιν παντελόνια και αυτό γιατί είναι από τα ρούχα που δύσκολα βρίσκεις σωστή εφαρμογή στο σώμα. Παρακάτω θα βρεις 3 μύθους που κυκλοφορούν σχετικά με το πλύσιμο των τζιν αλλά και τι ισχύει πραγματικά!

3 Λάθη που πιστεύεις για το πλύσιμο των jean!

1. Τα τζιν παντελόνια σκληραίνουν με το πλύσιμο!

Το απρόσεκτο πλύσιμο των τζιν στο πλυντήριο, ναι μπορεί να καταστρέψει τα τζιν σου και να τα κάνει πιο σκληρά, να τα μικρύνει ή να καταστρέψει τυχόν σκισίματα ή σχέδια. Όμως χρησιμοποιώντας ένα απαλό, φυσικό απορρυπαντικό ρούχων και στη συνέχεια μαλακτικό, τα τζιν σου θα είναι μια χαρά.

Καλό θα ήταν να αποφύγεις και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν συρρίκνωση στα τζιν σου. Αν έχουν λερωθεί αρκετά, μπορείς να τα προπλύνεις στο χέρι βυθίζοντας τα σε νερό και τρίβοντας στους λεκέδες. Μπορεί να φαίνεται χρονοβόρη διαδικασία, στη πραγματικότητα όμως δεν είναι. Πέντε-δέκα λεπτά παραπάνω σίγουρα αξίζουν έτσι ώστε να διατηρήσεις τα τζιν σου σε καλή κατάσταση και να μην πάνε και τζάμπα τα χρήματα που έδωσες για αυτά!

Δες επίσης: Πώς να κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν όμορφα!

2. Βάλε τα τζιν παντελόνια στη κατάψυξη για να φύγουν τα μικρόβια!

Ως γνωστόν, οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν ευνοούν τα μικρόβια. Για αυτό και για αρκετό καιρό κυκλοφόρησε (και ακόμα κυκλοφορεί) η φήμη ότι μπορείς να ‘πλύνεις’ τα τζιν παντελόνια σου βάζοντας τα στη κατάψυξη. Το trick αυτό όμως αποτελεί μύθο και σε καμία περίπτωση δε καθαρίζει τα τζιν σου.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν σκοτώνουν τα μικρόβια, απλώς σταματούν την ανάπτυξη τους και τα αδρανοποιούν προσωρινά. Επιπλέον, υπάρχουν και μικροοργανισμοί που μπορούν να επιβιώσουν ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Συμπερασματικά, το να βάλεις τα τζιν σου στη κατάψυξη αντί για το πλυντήριο ρούχων είναι ανούσιο!

Δες επίσης: 6 Έξυπνα DIYs για να μεταμορφώσεις τα τζιν παντελόνια σου!

3. Πρέπει να πλένεις τα τζιν σου πολύ σπάνια!

τζιν παντελόνια στεγνώνουν σε απλώστρα

τζιν παντελόνια στεγνώνουν σε απλώστρα

Στο ίντερνετ έχουν κυκλοφορήσει φήμες σχετικά με το ότι πρέπει να πλένεις τα τζιν σου πολύ σπάνια, το πολύ δύο φορές το εξάμηνο. Αυτό φυσικά και δεν είναι λύση γιατί τα τζιν σου θα είναι γεμάτα μικρόβια και θα μυρίζουν άσχημα.

Ούτε όμως το άλλο άκρο είναι σωστό, δηλαδή το να πλένεις υπερβολικά συχνά τα τζιν σου. Αν δεν έχουν κάποιον εμφανή λεκέ, προτίμσε να τα πλύνεις αφού τα έχεις φορέσει τουλάχιστον 10 φορές!

Δες επίσης: 5 Τρόποι για να ανανεώσεις τα jean παντελόνια σου!

Αλήθειες για το πλύσιμο των τζιν!

  • Μη ξεχνάς το μαλακτικό ρούχων όταν πλένεις τα τζιν σου!
  • Πλύνε τα τζιν σου αφού τα έχεις γυρίσει από την ανάποδη πλευρά!
  • Αν το τζιν σου δεν είναι εντελώς βρώμικο, μπορείς απλώς να το απλώσεις έτσι ώστε να αεριστεί, να φύγουν τυχόν μυρωδιές και να απομακρυθούν τα βακτήρια. Αυτός ο τρόπος δεν αντικαθιστά το πλύσιμο στο πλυντήριο, απλώς έτσι μπορείς να φρεσκάρεις ελαφρώς τα τζιν σου πριν τα πλύνεις.
  • Ψέκασε τα τζιν σου με ειδικά σπρέι υφάσματος που θα τα κάνουν φρεσκομυρωδάτα, όπως μυρίζουν όταν βγαίνουν απτό πλυντήριο, ζεστά και μοσχομυρωδάτα!
  • Απόφυγε το στεγνωτήριο στα τζιν παντελόνια σου καθώς έτσι ταλαιπωρούνται παραπάνω και μειώνεται ο χρόνος ζωής τους!

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss