3 τάσεις που ανέδειξε το TikTok και κατέκλυσαν επάξια το street style

Η διάσημη πλατφόρμα δεν προωθεί μόνο μιμήσεις και χορευτικά, αλλά αποτελεί το ιδανικό έδαφος ανάπτυξης της μόδας.

Το TikTok είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Πριν την καραντίνα, παρέμενε μία πλατφόρμα που κατά βάση είχε απήχηση στους teenagers, όμως, όλος ο εγκλεισμός στο σπίτι δημιούργησε μία διαφορετική και πιο εντεταμένη ανάγκη: Να γεμίσουμε περισσότερο τον χρόνο μας και να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι πιο διασκεδαστικό με τόσες ώρες μέσα στο σπίτι. Το TikTok, λοιπόν, που δημιουργήθηκε το 2016 και που στην Κίνα είναι γνωστό με το όνομα Douyin αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη κάθε τομέα και κυρίως αυτού της μόδας.

Τι σημαίνει, λοιπόν, αυτό έμπρακτα; Μέσω των άφθονων βίντεο που υπάρχουν στην πλατφόρμα, παρακολουθούμε τους χρήστες και τα outfits που έχουν επιλέξει για να καταφέρουν να αποσπάσουν likes και σχόλια από το υπόλοιπο κοινό. Αυτά, στη συνέχεια, θα τους αναδείξουν στους trending TikTokers με τα αντίστοιχα οικονομικά οφέλη από σπόνσορες και διαφημίσεις.

Αυτοί οι μήνες, λοιπόν, ανέδειξαν πολλά trends ως αγαπημένα του κοινού, αλλά τα 4 που κυριάρχησαν -και συνεχίζουν να κυριαρχούν- είναι αυτά που θα δεις στη συνέχεια.

VSCO Girl: Παρατηρήθηκε σε πρώτο στάδιο στα teens και το όνομά του είναι εμπνευσμένο από την εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών VSCO. Οι χρήστες που το έχουν υιοθετήσει έχουν ένα look που είναι σχεδόν ταυτόσημο με των υπολοίπων, φορώντας oversized T-shirts, βραχιολάκια φιλίας, Crocs, Birkenstocks, κ.α.

@sophieesuchan

what i’ll be wearing once quarantine is over! ? dress is @forloveandlemons_ #tiktokfashion

♬ Vibin – Kesh Kesh

 

E-girl: Όπως μπορείς να φανταστείς, το «e» της λέξης αφορά στο αισθητά πιο online κομμάτι. Είναι το κορίτσι που περνάει πολλή ώρα στο TikTok ή αυτό που δηλώνει gamer ή εκείνο που διαλέγει το Tumblr ως σημείο αναφοράς ακόμα και σε συζητήσεις με την παρέα. Η Ασιατική κουλτούρα και η K-pop είναι σαφείς πηγές έμπνευσης.

@the.navarose

Not a Hufflepuff coming for a Slytherin (ib: @giuliavitaliti ) #harrypotter #harrypottertiktok

♬ MAKE IT RED CHALLENGE [Ashnikko – Daisy] – Call me Jony ?

 

Dark Academia: Πρόκειται για ένα fashion trend που παίρνει έμπνευση από την κλασική λογοτεχνία και εστιάζει στην αγάπη για την ανάγνωση και τα βιβλία, αποπνέοντας έναν πιο ιστορικό και vintage αέρα. Ένα vibe που θυμίζει περισσότερο φοιτητή που επισκέπτεται τη βιβλιοθήκη πανεπιστημίου.

@nichole.ciotti

Decisions, decisions… #fashion #outfitideas #whattowear

♬ The Banjo Beat, Pt. 1 – Ricky Desktop

Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 10 πανωφόρια σε neutral αποχρώσεις που πρέπει να γίνουν δικά σου στις εκπτώσεις

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss