4 Σημάδια που δείχνουν ότι έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση! | ediva.gr

]]>

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι ένα θέμα σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Η αυτοεκτίμηση καθρεφτίζει ουσιαστικά την εικόνα που έχουμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας. Μπορεί και καθορίζει τις σκέψεις μας, τον τρόπο που πράττουμε και γενικότερα όσα ζούμε. Αν έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση, τότε συνακόλουθα δεν έχουμε και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για τον εαυτό μας. Δεν έχουμε δηλαδή πίστη στις δυνατότητες μας. Η αυτοεκτίμηση μπορεί να χτιστεί από την παιδική ηλικία, από τον τρόπο που μεγαλώσαμε και από τα βιώματα που έχουμε. Τα καλά νέα, είναι ότι η αυτοεκτίμηση μπορεί να χτιστεί και να γίνει υγιής με προσπάθεια από μέρους σας. Παρακάτω, θα δείτε 4 χαρακτηριστικά σημάδια που συνοδεύουν τη χαμηλή αυτοεκτίμηση.
4 Αναγνωριστικά συμπτώματα της χαμηλής αυτοεκτίμησης!

1.  Φόβος για την αποτυχία

Ο φόβος για την αποτυχία δεν ισχύει για όλους τους ανθρώπους; Ναι, φυσικά. Γιατί είναι λοιπόν αναγνωριστικό σύμπτωμα της έλλειψης αυτοεκτίμησης; Γιατί, ο φόβος για την αποτυχία, δεν πρέπει να στέκεται ως εμπόδιο στο να κυνηγάμε τα όνειρα μας. Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, πιστεύουν ότι θα κάνουν λάθη, ότι θα αποτύχουν, και έτσι αποφεύγουν πολλές δραστηριότητες στη ζωή τους. Ο φόβος για την αποτυχία λοιπόν, είναι κατανοητός αλλά όταν στέκεται εμπόδιο στη ζωή μας είναι χαρακτηριστικό έλλειψης αυτοεκτίμησης και χρειάζεται να καταπολεμηθεί.
Δείτε επίσης: 10 Τρόποι να αποδεχτείς τον εαυτό σου!

2. Σύγκριση με τους άλλους ανθρώπους

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό αναγνωριστικό της έλλειψης αυτοεκτίμησης, είναι και η σύγκριση με τους άλλους ανθρώπους. Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλή …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss