4 tips για όμορφα, υγιή μαλλιά που δε φανταζόμασταν πόσο αποτελεσματικά είναι | Vita.gr

Μήπως δίνουμε περισσότερη έμφαση στο στάιλινγκ ή στο σωστό κούρεμα απ’ ό,τι στην περιποίηση των μαλλιών μας; Κι όμως, όπως θα έχουμε διαπιστώσει, ακόμα και αν απευθυνθούμε στον καλύτερο κομμωτή ή εφαρμόσουμε την τελευταία μόδα στις βαφές, δεν έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, αν τα μαλλιά μας δεν είναι υγιή. Ποια κουπ φαίνεται ωραία αν έχουμε φριζάρισμα; Ή θαμπάδα ή ψαλίδα; Γι’ αυτό, εφαρμόζουμε αυτές τις μεθόδους που ίσως δε φανταζόμασταν πόσο σημαντικά αποτελέσματα έχουν, χαρίζοντας εγγυημένα τα πιο όμορφα, δυνατά μαλλιά, γεμάτα υγεία, λάμψη που είχαμε ποτέ.
 
Δείτε επίσης: Έχετε παιδιά στο νήπιο; Διδάξτε τους τον «κανόνα των εσωρούχων»
 
 
# Λέμε «ναι» στο συχνό τριμάρισμα
Ο μόνος τρόπος για να διώξουμε την ψαλίδα και να σταματήσουμε το επιπλέον σπάσιμο, είναι να τα κόβουμε ανά 2-3 μήνες, έστω και ελάχιστα. Επιπλέον, για να αποφύγουμε την επανεμφάνισή της, εφαρμόζουμε ένα ειδικό προϊόν που «σφραγίζει» τις άκρες μας.
#Επιλέγουμε τη σωστή βούρτσα
Χρειάζεται να δείχνουμε τη δέουσα προσοχή στο ξεμπέρδεμα, προκειμένου να αποφύγουμε το σπάσιμο. Τι κάνουμε: Επιλέγουμε μία αραιή χτένα ή ειδική κατά του σπασίματος.
Bonus tip: Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η βούρτσα είναι εστία βακτηριδίων εξαιτίας της σκόνης, του σμήγματος και των υπολειμμάτων styling. Ετσι πρέπει να την καθαρίζουμε τακτικά με μια παλιά οδοντόβουρτσα και ένα μείγμα από σόδα και νερό.
 
#Μειώνουμε το φριζάρισμα
Το φθινόπωρο φέρνει πτώση της θερμοκρασίας και βροχές. Αρα και υγρασία, τον Νο1 εχθρό των αφυδατωμένων μαλλιών και ιδιαίτερα των σπαστών ή σγουρών. Το leave-in conditioner, δηλαδή η ενυδατική κρέμα που δεν ξεπλένεται είναι must. Τι κάνουμε: Το εφαρμόζουμε μετά το λούσιμο ή καθημερινά για να μειώσουμε το φριζάρισμα.
Bonus tip: Αν κάνουμε θερμό στάιλινγκ, εφαρμόζουμε οπωσδήποτε μία σύνθεση που προστατεύει από τη θερμότητα, προκειμένου …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss