4η δόση εμβολίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού – Ποιους αφορά;

«Άναψε» το πράσινο φως για τη χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό, καθώς σήμερα, Πέμπτη 7 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού.

Ποιες ηλικίες αφορά;

Η Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε η 4η δόση να χορηγείται σε άτομα από 60 ετών και άνω και κάνει αυστηρή σύσταση για τους 70 ετών και άνω που βρίσκονται σε μονάδες φροντίδας, αλλά και στους 60 ετών και άνω με προβλήματα υγείας.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε η απόφαση για την 4η δόση του εμβολίου στις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, με εμβόλια mRNA (Pfizer ή Moderna) τουλάχιστον 4 μήνες μετά την πρώτη αναμνηστική δόση.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημείωσε τις προηγούημενες ημέρες, πως η πλατφόρμα θα ανοίξει σταδιακά ανά 10 ετίες.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Πέμπτη 7 Απριλίου η πλατφόρμα ανοίγει για τους πολίτες ηλικίας 80 ετών και άνω. Στη συνέχεια, την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει για την ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών και μετέπειτα για τα άτομα από 60- έως 69 ετών.

Επισημαίνεται πως η 4η δόση δεν είναι υποχρεωτική, με τους δικαιούχους να είναι συνολικά 1,3 εκατομμύρια πολίτες. Να σημειωθεί επίσης, πως σύμφωνα με τους ειδικούς, αν κάποιος νοσήσει μετά τις 3 δόσεις του εμβολίου, τότε αποκτά υβριδική ανοσία. Επομένως, για αυτό το λόγο, δεν απαιτείται και 4 δόση.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss