5η Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Άνοιξε η πλατφόρμα – Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Το Υπουργείο Οικονομικών, συνεπές με τα χρονοδιαγράμματα που το ίδιο έθεσε, ενεργοποιεί την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

  • Από την Τρίτη 5/1/2021 έως και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, οι δικαιούχοι του 5ου κύκλου του επιτυχημένου χρηματοδοτικού σχήματος μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της ενίσχυσης.
  • Το συνολικό ύψος της διαθέσιμης χρηματοδοτικής ενίσχυσης προβλέπεται να ανέλθει στα 1,5 δισ. ευρώ.
  • Έτσι, η συνολική απευθείας στήριξη του Κράτους προς τις επιχειρήσεις, και ιδίως τις μικρές και μικρομεσαίες, μέσω των πέντε κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα φθάσει τα 7 δισ. ευρώ.
  • Υπενθυμίζεται ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως και στον προηγούμενο κύκλο, το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και την 30ή/6/2021.

Πότε ξεκινά και ποιές επιχειρήσεις αφορά ο πέμπτος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής;

Από την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021 ενεργοποιήθηκε ο πέμπτος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής που αφορά επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω του κορονοϊού COVID-19 από τον Σεπτέμβριο ως και τον Δεκέμβριο 2020. Όπως και στον προηγούμενο κύκλο, έτσι και σε αυτόν το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο, με μόνη προϋπόθεση τη διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και την 30ή/6/2021.

Το συνολικό ύψος της χρηματοδοτικής ενίσχυσης για τον πέμπτο κύκλο προβλέπεται στα 1,5 δισ. ευρώ γεγονός που ανεβάζει τη συνολική απευθείας στήριξη του κράτους προς τις επιχειρήσεις -και ιδίως τις μικρές και μικρομεσαίες- μέσω των πέντε κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στα 7 δισ. ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την 15 Ιανουαρίου 2021 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» (https://www.aade.gr/mybusinesssupport).



 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ομάδα Best News

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss