5 Απλά tips μακιγιάζ αν έχεις χλωμή επιδερμίδα!

Το να έχεις χλωμό δέρμα μπορεί να σου προκαλεί έλλειψη αυτοπεποίθησης, καθώς είναι πιθανό να νιώθεις άτονη. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να ακολουθήσεις τις σωστές συμβουλές στο μακιγιάζ σου ώστε να απογειώσεις τη χλωμή σου επιδερμίδα.

Πράγματι, δεν έχεις να ζηλέψεις τίποτα από τις σταρένιες και πιο μαυρισμένες επιδερμίδες. Με τις σωστές κινήσεις μπορείς να κάνεις το ανοιχτόχρωμο δέρμα το μεγάλο σου ατού. Δες λοιπόν 5 απλά tips μακιγιάζ αν έχεις χλωμή επιδερμίδα!

Πώς να βαφτείς αν έχεις χλωμό δέρμα!

1. Να φοράς πάντα αντηλιακή κρέμα προσώπου

Η αντηλιακή κρέμα προσώπου είναι απαραίτητη όποιο κι αν είναι το χρώμα της επιδερμίδας σου. Ένα παραπάνω όμως για εσένα που είσαι τόσο ανοιχτόχρωμη, αφού καίγεσαι πιο εύκολα. Πάντα λοιπόν πριν βγεις έξω πρέπει να φοράς αντηλιακό, ανεξάρτητα αν έξω έχει συννεφιά. Έτσι, θα αποφύγεις τη βλάβη και τη φωτογήρανση που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο.

Δες επίσης: 6 Καλλυντικά που χρειάζεσαι οπωσδήποτε στο νεσεσέρ σου!

2. Βάλε το καφέ eyeliner στο νεσεσέρ σου

Μπορεί να λατρεύεις το μαύρο σου eyeliner αλλά αν το δέρμα σου είναι χλωμό τότε ίσως είναι καλύτερα να το αντικαταστήσεις με ένα καφέ eyeliner. Κι αυτό γιατί ένα καφέ eyeliner θα κάνει μικρότερη αντίθεση με το δέρμα σου και δε θα είναι τόσο έντονο. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι πιο αρμονικό.

Δες επίσης: 5 Απλές συμβουλές για να γίνεις καλύτερη στο μακιγιάζ!

3. Απόφυγε τις έντονες αντιθέσεις στις σκιές

γαλάζια μάτια nude σκιά

γαλάζια μάτια nude σκιά

Για τις σκιές ισχύει ότι περίπου είπαμε πιο πάνω για το eyeliner. Με άλλα λόγια, μια σκούρα σκιά θα κάνει έντονη αντίθεση με το δέρμα σου και ίσως δείχνει υπερβολικά έντονη. Προτίμησε λοιπόν bronze, καφέ ή γκρι σκιές που είναι λίγο πιο κοντά στο χρώμα του δέρματος σου σε σχέση με μια μαύρη σκιά άρα το αποτέλεσμα θα είναι πιο φυσικό.

Δες επίσης: Οι Τάσεις στο μακιγιάζ για το Φθινόπωρο- Χειμώνα 2021

4. Μην το παρακάνεις με το ρουζ

ανοιχτόχρωμο δέρμα φυσικό μακιγιάζ μακιγιάζ χλωμή επιδερμίδα

ανοιχτόχρωμο δέρμα φυσικό μακιγιάζ μακιγιάζ χλωμή επιδερμίδα

Μπορεί να νομίζεις ότι η χλωμή σου επιδερμίδα χρειάζεται απλά παραπάνω ρουζ αλλά αυτό είναι λάθος! Αν βάλεις αρκετό ρουζ στα ζυγωματικά σου τότε διατρέχεις τον κίνδυνο να θυμίζεις κλόουν. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια φυσιολογική δόση ρουζ αλλά κυρίως τη σωστή απόχρωση. Συγκεκριμένα, απόφυγε τις σκούρες αποχρώσεις ρουζ ενώ προτίμησε ροζ και ροδακινί αποχρώσεις που είναι πιο κοντινές στο φυσικό σου χρώμα.

Δες επίσης: 6 Βήματα για ένα σωστό μακιγιάζ στο γραφείο!

5. Αγάπησε τα nude κραγιόν

nude κραγιόν eyeliner ροζ σκιά μακιγιάζ χλωμή επιδερμίδα

nude κραγιόν eyeliner ροζ σκιά μακιγιάζ χλωμή επιδερμίδα

Τα nude κραγιόν δένουν ιδανικά με την ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα σου, επομένως μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες αποχρώσεις και να τα φορέσεις όλες τις ώρες της ημέρας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε μπορείς να βάλεις ένα έντονο κόκκινο κραγιόν που θα έρθει σε αντίθεση με το δέρμα σου. Σε αυτή την περίπτωση όμως κράτα το υπόλοιπο μακιγιάζ σου σε ήπιους τόνους.

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss