5 Μυστικά των μοντέλων για υγιές και όμορφο σώμα!

Πόσες φορές ψάχνουμε όλες στο διαδίκτυο τα μυστικά των μοντέλων για να φτιάξουν ή να διατηρήσουν το σώμα τους; Τί τρώνε, πόσο γυμνάζονται, ποια είναι η ρουτίνα που ακολουθούν. Υπάρχουν διάφορες φήμες κατά καιρούς ότι για να έχεις ένα ισορροπημένο κορμί πρέπει να γυμνάζεσαι κάθε μέρα ή να λιμοκτονείς ή να μην τρως έτοιμο φαγητό, κλπ.

Σήμερα, μάζεψα για σένα τις 5 πιο σημαντικές συμβουλές των μοντέλων για τον τρόπο ζωής τους. Αν τις ακολουθήσεις, ίσως φτάσεις πιο εύκολα στον στόχο σου σε σχέση με το κορμί σου, όχι μόνο αισθητικά, αλλά και από άποψη υγείας. Μην ξεχνάς ότι η υγεία μας συνδέεται με την ισορροπία, σε κάθε επίπεδο.

Μάθε τί σε συμβουλεύουν τα μοντέλα για ένα όμορφο σώμα με ευεξία!

1. Βάλε συγκεκριμένο στόχο

Συχνά παρασυρόμαστε από μία εικόνα που είδαμε και θέλουμε να τη μιμηθούμε. Άλλες Θέλουμε να χάσουμε κιλά.  Άλλες να βάλουμε. Κάποιες θέλουμε να γίνουμε φέτες και κάποιες να αποκτήσουν ένα πιο “θελκτικό” κορμί, με καμπύλες και πιασίματα.

Ο νούμερο 1 κανόνας των μοντέλων, λοιπόν, είναι, αφού καταλήξεις στο τί θέλεις να πετύχεις στο σώμα σου, να κρατάς τον στόχο σου συνεχώς στο μυαλό σου. Να τηρείς την προσπάθειά σου σκεπτόμενη μακροπρόθεσμα και να αποφεύγεις απολαύσεις της στιγμής. Για παράδειγμα, όταν θα δεις μια σοκολατένια τούρτα μπροστά σου, σκέψου ότι αν τη φας θα είσαι χαρούμενη για 15 λεπτά και απογοητευμένη για την υπόλοιπη μέρα μετά.

Δες επίσης: 6 Λόγοι που παχαίνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις!

Προσοχή! Μην φτάσεις στο άλλο άκρο του να εθιστείς με το “πρόγραμμα”. Προκειμένου η προσπάθειά σου να έχει αποτέλεσμα που θα διατηρήσεις για καιρό, θα πρέπει να ανταμοίβεις τον εαυτό σου. Μπορείς πχ μία φορά την εβδομάδα να κάνεις ατασθαλεία, χωρίς υπερβολές.

2. Σπιτικό φαγητό

μαγειρευτό φαγητό

μαγειρευτό φαγητό

Όλα τα μοντέλα, παρόλο που είναι όλη μέρα στο τρέξιμο, από φωτογράφηση σε πασαρέλα κλπ, συμφωνούν ότι ο μόνος τρόπος να διατηρήσεις το σώμα σου όμορφο και υγιές είναι το σπιτικό φαγητό. Ξέρω ότι μπορεί να σου φαίνεται δυσβάσταχτο το να προετοιμάζεις ταπεράκια για την επόμενη μέρα, αλλά είναι η μόνη λύση.

Ακόμη και τα σνακ, ανάμεσα στα γεύματά μας, είναι προτιμότερο να είναι σπιτικά. Για παράδειγμα, αντί για μια έτοιμη μπάρα ή γκρανόλα εμπορίου που θα σε φορτώσει με θερμίδες και ίσως να μην είναι τόσο θρεπτική, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου και να αποθηκεύσεις σε αεροστεγή βαζάκια.

Δες επίσης: Οι 15 τροφές που μπορείς να τρως χωρίς να παχαίνεις!

Δες και το παρακάτω βίντεο με ιδέες για το πώς να ετοιμάσεις σνακς και τρόφιμα υγιεινά για όλη τη βδομάδα σε μια μόνο μέρα. Το δοκίμασα την προηγούμενη εβδομάδα και είναι πραγματικά πρακτικό. Μου έδωσε κίνητρο για να τρέφομαι υγιεινά και να προσέχω το σώμα μου!

3. Κατηγορίες τροφών

γυναίκα που λέει όχι στο πρόχειρο φαγητό

γυναίκα που λέει όχι στο πρόχειρο φαγητό

Ακόμη και το σπιτικό φαγητό μπορεί να μας οδηγήσει στο αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα, αν δεν περιλαμβάνει τις σωστές τροφές. Όσον αφορά το είδος των τροφών, λοιπόν, τα μοντέλα προτιμούν να αποφεύγουν φαγητά που φουσκώνουν, όπως τα αλμυρά σνακς και περιορίζουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Δες επίσης: 6 Τροφές που πρέπει να αποφύγεις για να χάσεις λίπος!

Επίσης, αποφεύγουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το φαγητό απ’ έξω, και τα αναψυκτικά. Προτείνουν την επιλογή τουλάχιστον 4 με 5 μερίδων φρούτων ή και λαχανικών την ημέρα και την άπαχη πρωτεϊνη.  Επιλέγουν άπαχο κρέας και ψάρι τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για μια ισορροπημένη διατροφή και υγιές σώμα.

φρέσκα φρούτα και λαχανικά

φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Το μυστικό των μοντέλων για όσους έχουν ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς ζωής είναι να προτιμάνε ως ενδιάμεσα σνακ  ξηρούς καρπούς ή φρούτα, που αποθηκεύονται εύκολα μέσα στην τσάντα.

4. Πίνε πολλά υγρά

κανάτα και ποτήρι με νερό

κανάτα και ποτήρι με νερό

Η κοινή τακτική που ακολουθούν πάντοτε όλα τα μοντέλα είναι η αύξηση κατανάλωσης νερού. Καθημερινά, καταναλώνουν 2 με 3 λίτρα νερού, καθώς ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, μειώνει το φούσκωμα και ενυδατώνει τον οργανισμό ώστε να αντέχει την άσκηση και την καταπόνηση.

Δες επίσης: 5 Τέλειες ιδέες για νόστιμο νερό!

Το tip των μοντέλων αν  δυσκολευόμαστε να καταναλώσουμε τόσο νερό ημερησίως είναι να πίνουμε πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι έχει επιπλέον και απίστευτες ιδιότητες σε σχέση με την απώλεια βάρους. Μπορείς να πίνεις 1 ποτήρι το πρωί και 1 το απόγευμα για παράδειγμα.

κούπα με πράσινο τσάι

κούπα με πράσινο τσάι

Φυσικά, όταν λένε υγρά δεν εννοούν κάθε τύπου. Προφανώς, αν ο σκοπός σου είναι να χάσεις βάρος, δεν μπορείς να πίνεις αλόγιστα αλκοόλ ή να βάζεις 3 κουταλιές ζάχαρη στον καφέ σου! Σε κάθε περίπτωση, αν θες να κρατήσεις το σώμα σου υγιές, απόφυγε τα αναψυκτικά και τους έτοιμους χυμούς.

5. Άσκηση

γυναίκα που κάνει διάφορα είδη γυμναστικής

γυναίκα που κάνει διάφορα είδη γυμναστικής

Από τα σημαντικότερα μυστικά των μοντέλων. Ανάλογα με τον στόχο της κάθε μίας, προσαρμόζεις και την άσκηση. Δεν είναι απαραίτητο να χτυπιέσαι 7 στις 7 μέρες στο γυμναστήριο. Ούτε να εξαντλείς το σώμα σου για να κάνεις κοιλιακούς τύπου σκακιέρα!

Δες επίσης: Πώς να κάνεις τη γυμναστική στο σπίτι να μην είναι βαρετή!

Όλα τα μοντέλα, ανεξαιρέτως, γυμνάζονται με κάποιο τρόπο. Δεν είναι θέμα εμφάνισης μόνο, όσο υγείας και ευεξίας του σώματος. Είτε περπατούν πολύ, είτε κάνουν τρέξιμο, είτε κάνουν κάποιο πρόγραμμα στο σπίτι ή στην ύπαιθρο.

Επειδή ξέρω ότι το δύσκολο κομμάτι είναι να βρεις τί σου ταιριάζει και τί είναι κατάλληλο για το σώμα σου, σου προτείνω να δοκιμάσεις διάφορα προγράμματα στο ίντερνετ. Αν ψάξεις, θα δεις ότι υπάρχουν εκατοντάδες προγράμματα εκγύμνασης, με τα μυστικά των μοντέλων, που σου δείχνουν τη ρουτίνα γυμναστικής τους.

άνθρωποι που κάνουν γιόγκα

άνθρωποι που κάνουν γιόγκα

Δες επίσης: 5 Απλές ασκήσεις που καίνε πολλές θερμίδες!

Υπάρχουν και “εναλλακτικά” με διάφορα είδη χορού, ή pilates ή yoga. Βρες ένα που να σου αρέσει ώστε να έχεις κίνητρο να αθλείσαι. Σύμφωνα με τα μοντέλα, 2 φορές τη βδομάδα είναι μια πολύ καλή αρχή!

Extra tip από μένα: προσπάθησε να μην πιέζεις τον εαυτό σου υπερβολικά και να μη στερείσαι συνεχώς πράγματα. Έτσι, δε θα κουράσεις το σώμα σου και θα είσαι χαρούμενη με σταδιακή βελτίωση της εικόνας σου που θα κρατήσει!

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss