5 Συνήθειες στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που πρέπει να αποφύγεις!

Τα Χριστούγεννα είναι πολύ κοντά και οι περισσότερες από εμάς ασχολούμαστε ήδη με το γιορτινό στολισμό του σπιτιού. Μπορεί να μην υπάρχουν κανόνες στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, ωστόσο υπάρχουν μερικά πράγματα που θα ήταν καλύτερο να αποφύγεις αν θέλεις το σπίτι σου να είναι τέλειο.

Φυσικά δε χρειάζεται η τέλεια διακόσμηση τα Χριστούγεννα να σου γίνει εμμονή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διορθώσεις μερικά μικρά πράγματα που έχεις συνηθίσει να κάνεις. Ανακάλυψε λοιπόν 5 συνήθειες στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που πρέπει να αποφύγεις!

5 Λάθη στο γιορτινό στολισμό που πρέπει να αποφύγεις!

1. Δε βάζεις αρκετό χρώμα

Τα Χριστούγεννα σίγουρα είναι συνδεδεμένα με χρώματα όπως το κόκκινο, το πράσινο και το χρυσό. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι άλλοι συνδυασμοί χρωμάτων δε μπορούν να δείχνουν χριστουγεννιάτικοι. Μη φοβάσαι λοιπόν να διακοσμήσεις το σπίτι σου με σπιτάκια, δεντράκια ή οτιδήποτε άλλο θέλεις σε διάφορα χρώματα. Έτσι, το σπίτι σου θα δείχνει λιγότερο στημένο και πολύ γιορτινό!

Δες επίσης: 6 Ιδέες για να φέρεις τα Χριστούγεννα στην κουζίνα σου!

2. Υπερβάλλεις με τα στολίδια

πολύχρωμος στολισμός δέντρου χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αποφύγεις

πολύχρωμος στολισμός δέντρου χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αποφύγεις

Είναι κατανοητό να μη θέλεις μια μίνιμαλ διακόσμηση τα Χριστούγεννα στο σπίτι σου. Εξάλλου, η υπερβολή είναι μέρος της συγκεκριμένης γιορτής. Ωστόσο, με το να βγάζεις όλα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σου είναι πιθανό το αποτέλεσμα να μοιάζει υπερβολικό ή ακόμα και κιτς. Άσε που μέσα σε τόσο στολίδια το μάτι μπερδεύεται και δεν αναδεικνύεται το σπίτι σου. Άσε λοιπόν μέσα στην κούτα μερικά διακοσμητικά και θα δεις ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.

Δες επίσης: 7 Πρωτότυπες ιδέες για χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού!

3. Δε φτιάχνεις μόνη σου τα χριστουγεννιάτικα στολίδια

diy μπάλα χριστουγεννιάτικο δέντρο χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αποφύγεις

diy μπάλα χριστουγεννιάτικο δέντρο χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αποφύγεις

Το πιο σύνηθες είναι να αγοράζεις όλα τα στολίδια και τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σου. Ωστόσο, υπάρχουν τόσες απλές και εύκολες κατασκευές που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου. Το θετικό είναι αφενός ότι εξοικονομείς αρκετά χρήματα, αλλά κυρίως το ότι με τον τρόπο αυτό η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σου αποκτά μια πιο προσωπική χροιά! Είτε λοιπόν είσαι φαν του DIY είτε όχι, υπάρχουν πολύ απλά και εντυπωσιακά στολίδια που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου.

Δες επίσης: 6 Απλές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές!

4. Δε δίνεις σημασία στη μυρωδιά του σπιτιού

χριστουγεννιάτικο αρωματικό χώρου

χριστουγεννιάτικο αρωματικό χώρου

Και αφού έκανες τόση προσπάθεια να διακοσμήσεις τέλεια το σπίτι σου γιατί να μην το πας ένα βήμα παραπέρα; Είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν σκέφτηκες να το κάνεις να θυμίζει Χριστούγεννα και στη μυρωδιά του. Ο τρόπος είναι πολύ απλός: μπορείς να αγοράσεις ένα χριστουγεννιάτικο αρωματικό χώρου ή αρωματικά κεριά που θυμίζουν Χριστούγεννα. Τα πιο γιορτινά αρώματα είναι φυσικά το ginger, η κανέλα και το σανδαλόξυλο, τα οποία θα ολοκληρώσουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του σπιτιού σου!

Δες επίσης: 6 Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο υπνοδωμάτιο σου!

5. Δε γίνεσαι δημιουργική

γλάστρα με κλαδιά χριστουγεννιάτικο λαμπάκια διακοσμητικά

γλάστρα με κλαδιά χριστουγεννιάτικο λαμπάκια διακοσμητικά

Τα Χριστούγεννα χρειάζονται σίγουρα φαντασία! Αν το μόνο που κάνεις είναι να παρατάσεις τα αντικείμενα που αγόρασες χωρίς να βάζεις προσωπικές πινελιές τότε δεν έχεις πιάσει το πνεύμα των γιορτών. Φέτος τα Χριστούγεννα λοιπόν γίνε δημιουργική και παίξε με τα στολίδια που έχεις κάνοντας πρωτότυπους και μοναδικούς συνδυασμούς! Έτσι, πέρα από το ότι θα πετύχεις έναν πιο προσωπικό στολισμό, θα κάνεις τη διαδικασία πιο διασκεδαστική!

Δες επίσης: Όμορφες ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων!

Αν λοιπόν θέλεις το σπίτι σου να μοιάζει παραμυθένιο φέτος τις γιορτές τότε είναι καλύτερα να αποφύγεις αυτές τις συνήθειες που πιθανό να έχεις. Έτσι, η τέλεια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση θα πάψει να είναι μόνο ένα όνειρο!

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss