5 τροφές που ανεβάζουν τη διάθεση

Όταν αισθάνεστε πεσμένοι, μπορεί να είναι δελεαστικό να στραφείτε στο φαγητό για να φτιάξετε τη διάθεσή σας. Ωστόσο, οι γλυκές, πλούσιες σε θερμίδες λιχουδιές που πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν έχουν τις δικές τους αρνητικές συνέπειες. Έτσι, μπορεί να αναρωτιέστε αν κάποια υγιεινά τρόφιμα μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας.
Πρόσφατα, έχουν κάνει την εμφάνισή τους έρευνες για τη σχέση διατροφής και ψυχικής υγείας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η διάθεση μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες, όπως το άγχος, το περιβάλλον, ο κακός ύπνος, οι διαταραχές της διάθεσης και οι διατροφικές ελλείψεις. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια εάν το φαγητό μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή μας.
Ωστόσο, ορισμένες τροφές έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη συνολική υγεία του εγκεφάλου και ορισμένους τύπους διαταραχών της διάθεσης.
Λιπαρά ψάρια
Τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι μια ομάδα απαραίτητων λιπαρών που πρέπει να λαμβάνουμε μέσω της διατροφής, επειδή το σώμα δεν μπορεί να τα παράγει από μόνο του. Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος είναι πλούσια σε δύο τύπους ω-3, δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA), που συνδέονται με χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης.
Τα ω-3 συμβάλλουν στη ρευστότητα της κυτταρικής μεμβράνης του εγκεφάλου και φαίνεται να διαδραματίζουν βασικούς ρόλους στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και την κυτταρικ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss