5 Τρόποι να προλάβεις τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια!

Αναπόφευκτα καθώς τα χρόνια περνούν δημιουργούνται ρυτίδες στο πρόσωπο μας. Τα μάτια, τα οποία αποτελούν το πιο εκφραστικό σημείο του προσώπου, είναι πολύ πιθανό να είναι τα πρώτα που θα εμφανίσουν ρυτίδες, είτε στο πόδι της χήνας ή από κάτω. Και ίσως να μην μπορείς να επέμβεις στη γενετική σου προδιάθεση αλλά μερικά πράγματα που αφορούν τον τρόπο ζωής σου είναι ικανά να σε κάνουν να προλάβεις τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

Αν λοιπόν δε θέλεις να δεις άμεσα τα μάτια σου να σχηματίζουν ρυτίδες τότε υπάρχουν μερικές συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις και άλλες που πρέπει να κόψεις! Ανακάλυψε 5 τρόπους να προλάβεις τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια!

Πως να αναβάλλεις την εμφάνιση των ρυτίδων των ματιών!

1. Να είσαι προσεκτική όταν ξεβάφεσαι

Είναι πολύ ανθρώπινο όταν γυρνάς κουρασμένη στο σπίτι να ξεβάφεσαι χωρίς μεγάλη προσοχή, τρίβοντας έντονα τα μάτια για να φύγει το μακιγιάζ. Οι άγαρμπες όμως κινήσεις σε μια περιοχή όπως τα μάτια που είναι πολύ λεπτή μπορεί να προκαλέσουν ρυτίδες. Δώσε λοιπόν προσοχή στη διαδικασία και μην ασκείς μεγάλη πίεση. Αν νιώθεις ότι χωρίς πίεση δε θα φύγει το μακιγιάζ τότε ίσως πρέπει να αλλάξεις το προϊόν ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιείς.

Δες επίσης: 5 Make up tips για να κάνεις τα μάτια να μοιάζουν μεγαλύτερα!

2. Να φοράς αντηλιακό και γυαλιά ηλίου

γυναίκα φοράει γυαλιά ηλίου

γυναίκα φοράει γυαλιά ηλίου

Έχεις ακούσει πολλές φορές για τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα σου. Ένα δέρμα που εκτίθεται συχνά στον ήλιο είναι πιο γερασμένο και δημιουργεί πιο εύκολα ρυτίδες. Για το λόγο αυτό μην παραλείπεις την αντηλιακή κρέμα σου καθημερινά. Ταυτόχρονα, φόρα γυαλιά ηλίου που θα σε αποτρέψουν από το να κάνεις τις χαρακτηριστικές γκριμάτσες όταν ο ήλιος σε πανιάζει, οι οποίες επιβαρύνουν τα μάτια.

Δες επίσης: 6 Βήματα για μια περιποίηση προσώπου σαν επαγγελματίας!

3. Σταμάτα το κάπνισμα

γυναίκα καπνίζει τσιγάρο προλάβεις ρυτίδες μάτια

γυναίκα καπνίζει τσιγάρο προλάβεις ρυτίδες μάτια

Το κάπνισμα επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης του προσώπου σου, συμπεριλαμβανομένων και των ματιών. Είναι αλήθεια ότι το δέρμα των καπνιστών έχει περισσότερες ρυτίδες και λιγότερη ελαστικότητα. Τώρα λοιπόν έχεις έναν ακόμη λόγο να σταματήσεις το κάπνισμα άμεσα αν θέλεις ένα φρέσκο και νεανικό βλέμμα.

Δες επίσης: 4 Δροσερά tips για κουρασμένα μάτια!

4. Να ενυδατώνεις την περιοχή καθημερινά

γυναίκα βάζει κρέμα ματιών προλάβεις ρυτίδες μάτια

γυναίκα βάζει κρέμα ματιών προλάβεις ρυτίδες μάτια

Η κρέμα ματιών από μια ηλικία και μετά είναι εξίσου απαραίτητη με την ενυδατική κρέμα προσώπου. Καλό είναι λοιπόν να ξεκινήσεις από νωρίς με μια ελαφριά κρέμα ματιών που θα ενυδατώνει την περιοχή. Αργότερα θα την προσαρμόσεις στις ανάγκες της περιοχής των ματιών σου. Έτσι, θα έχεις μικρότερο πρόβλημα να αντιμετωπίσεις όταν μεγαλώσεις.

Δες επίσης: Πως να απαλλαγείς από τις σακούλες και τα πρησμένα μάτια!

5. Να τρέφεσαι υγιεινά

φρούτα λαχανικά αβοκάντο ντομάτα σπαράγγια

φρούτα λαχανικά αβοκάντο ντομάτα σπαράγγια

Μπορεί να ακούγεται κλισέ όταν μιλάμε για υγιεινή διατροφή αλλά είναι πραγματικά το άλφα και το ωμέγα. Επηρεάζει ακόμα και την εμφάνιση των ρυτίδων. Τροφές όπως η μπανάνα, το ρόδι, τα λιπαρά ψάρια, οι πράσινες σαλάτες, το αβοκάντο και οι ντομάτες κάνουν μεταξύ άλλων καλό στην επιδερμίδα γενικότερα αλλά και στην ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια ειδικότερα.

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss