5 Χρήσιμα tips για τις φύτρες στα μαλλιά σου!

Οι φύτρες στα μαλλιά ή τα λεγόμενα baby hairs είναι οι τρίχες που μεγαλώνουν γύρω από τη γραμμή των μαλλιών σου. Κάποιες γυναίκες παραμένουν με φύτρες όλη τους τη ζωή ενώ σε άλλες γυναίκες τα μαλλιά αυτά κάποια στιγμή μεγαλώνουν σαν τα υπόλοιπα.

Όπως και να έχει, οι φύτρες είναι πιο λεπτές και ελαφριές σε σχέση με τα υπόλοιπα μαλλιά και αυτό μπορεί να σε δυσκολεύει στα διάφορα χτενίσματα που κάνεις στα μαλλιά σου. Ευτυχώς υπάρχουν μερικά tips τα οποία θα σε βοηθήσουν να φροντίζεις τις φύτρες σου και να τις φτιάχνεις έτσι ώστε να μη δείχνουν πεταχτές ή περίεργες. Ας δούμε λοιπόν 5 χρήσιμες συμβουλές!

5 Συμβουλές για τις φύτρες των μαλλιών σου!

1. Φρόντισε να μην τις ταλαιπωρείς!

Οι φύτρες είναι πιο αδύναμες από τα υπόλοιπα μαλλιά. Είναι λεπτές και εύθραυστες για αυτό και απαιτούν τη προσοχή σου. Φρόντισε λοιπόν να μην τις ταλαιπωρείς αποφεύγοντας για παράδειγμα να επιμένεις σε αυτές με το πιστολάκι ή με το σίδερο μαλλιών. Επίσης στη προσπάθεια να τις συμμαζέψεις πρόσεξε να μην τις τραβάς πολύ έντονα γιατί θα σπάσουν και θα κοντύνουν!

Δες επίσης: 4 Λάθη στα μαλλιά που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη!

2. Διάλεξε το κατάλληλο κούρεμα!

γυναίκα κουρεύει τις αφέλειες της

γυναίκα κουρεύει τις αφέλειες της

Εάν σου αρέσουν οι φύτρες σου και δεν έχεις πρόβλημα να φαίνονται τότε μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε κούρεμα στα μαλλιά σου. Εάν όμως προτιμάς να τις καλύψεις έτσι ώστε να φαίνεται πιο πλούσιο το μαλλί σου δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις ένα κούρεμα με αφέλειες ή φράντζα!

Δες επίσης: Όμορφα κουρέματα που πρέπει να κάνεις αν έχεις λίγα μαλλιά!

3. Δώσε τους σχήμα με μια οδοντόβουρτσα και τζελ!

χτενίσματα με φτιαγμένε φύτρες

χτενίσματα με φτιαγμένε φύτρες

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει έντονη τάση το styling στις φύτρες με λίγο τζελ. Με τη βοήθεια μιας οδοντόβουρτσας δημιούργησε αυτό το wet look στις φύτρες σου έτσι ώστε να δείχνουν όμορφες, να μη φριζάρουν και να μην πετάνε δεξιά και αριστερά! Στο παρακάτω βίντεο θα βρεις πως μπορείς να τις χτενίσεις όμορφα μόνο με λίγο τζελ ή λακ!

Δες επίσης: 7 Μυστικά για να μακρύνεις τα μαλλιά σου σε 2 μήνες!

4. Προτίμησε χαλαρά ανάλαφρα χτενίσματα!

χαλαρός κότσος στα μαλλιά

χαλαρός κότσος στα μαλλιά

Ένας τρόπος να καμουφλάρεις τις φύτρες σου είναι δημιουργώντας χαλαρά, ανάλαφρα χτενίσματα. Ένα καλό παράδειγμα είναι το messy bun δηλαδή ο ανάλαφρος ψηλός κότσος με τούφες στο μπροστινό μέρος. Απόφυγε τα sleek χτενίσματα ή τις σφιχτές κοτσίδες εκτός αν χτενίσεις αντίστοιχα και τις φύτρες σου όπως αναφέραμε στο 3ο tip!

Δες επίσης: 6 Συμβουλές περιποίησης για τα μαλλιά που θα σε σώσουν!

5. Δοκίμασε looks με κορδέλα!

γυναικεία χτενίσματα με κορδέλες

γυναικεία χτενίσματα με κορδέλες

Δες επίσης: Λάθη που κάνεις με το πιστολάκι και καταστρέφεις τα μαλλιά σου!

Μια άλλη ιδέα είναι να δοκιμάσεις διάφορα looks με κορδέλα. Η κορδέλα θα κρατήσει σταθερές τις φύτρες σου και θα βοηθήσει στο να παραμείνουν flat. Είναι μια καλή λύση ειδικά για τις μέρες που δεν έχεις χρόνο να φροντίσεις τα μαλλιά σου και θες ένα εύκολο και γρήγορο χτένισμα!

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss