5 Όμορφοι τρόποι να επαναχρησιμοποιήσεις τα γυάλινα βαζάκια | ediva.gr

]]>

Πολλές φορές μπορούμε να φτιάξουμε τέλεια διακοσμητικά για το σπίτι μας χρησιμοποιώντας τα πιο απλά αντικείμενα. Έτσι, σίγουρα έχεις κι εσύ στην κουζίνα μερικά άδεια γυάλινα βάζα στα οποία αποθήκευες τρόφιμα και τώρα δε τα χρησιμοποιείς πια! Είχες φανταστεί όμως ότι αυτά τα οικονομικά γυάλινα βαζάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους στη διακόσμηση του σπιτιού σου;
Αν ψάχνεις ιδέες για το πώς να εκμεταλλευτείς όλα εκείνα τα άδεια βάζα που σου τρώνε χώρο στο ντουλάπι της κουζίνας τότε ανακάλυψε 5 όμορφους τρόπους να επαναχρησιμοποιήσεις τα γυάλινα βαζάκια!
5 Υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσεις τα γυάλινα βάζα!

1. Φτιάξε βάσεις κεριών από γυάλινα βαζάκια

Τα άδεια σου βαζάκια μπορούν να αποτελέσουμε μια τέλεια βάση για τα κεριά σου! Φυσικά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όπως ακριβώς είναι αλλά και να τα διακοσμήσεις. Μια όμορφη, rustic και εύκολη ιδέα ακόμα κι αν δεν πιάνουν τα χέρια σου είναι να διακοσμήσεις με σπάγκο το βαζάκι και να του δώσεις έτσι στυλ. Έτσι, θα έχεις όμορφα κεριά τόσο για τον εσωτερικό όσο και για τον εξωτερικό χώρο.

Δες επίσης: 5 Επιτραπέζια διακοσμητικά που κάθε σπίτι χρειάζεται
2. Φύτεψε μυρωδικά σε βαζάκια

Αν χρησιμοποιείς μυρωδικά στη μαγειρική σου τότε μια χρήσιμη ιδέα είναι να τα φυτέψεις στα γυάλινα βαζάκια σου. Διάλεξε τα αγαπημένα σου, όπως είναι ο βασιλικός, το σχοινόπρασο, η ρίγανη, ο δυόσμος και το θυμάρι και φύτεψε τα σε βάζα ώστε να αναπτυχθούν και να μπορείς να τα αξιοποιήσεις. Μάλιστα, εκτός από τη χρήση τους στη μαγειρική, τα πράσινα βαζάκια σου μπορούν να δώσουν μια όμορφη πινελιά διακόσμησης στην κουζίνα σου!
Δες επίσης: 6 Όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα

]]>

3. Οργάνωσε το μπάνιο με διακοσμημένα γυάλινα βαζάκια

Ένα οργανωμένο μπάνιο δείχνει πάντα πιο καθαρό και όμορφο. Βέβαια για να το διατηρείς στιλάτο χρειάζεσαι τα κατάλληλα αξεσουάρ οργάνωσης. Τα γυάλινα βαζάκια σου μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό! Καλύτερα θα ήταν βέβαια να τα διακοσμήσεις πρώτα για καλύτερο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, δοκίμασε να βάψεις το καπάκι τους σε χρώμα της επιλογής σου και να κολλήσεις επάνω του ζωάκια. Έτσι, θα έχεις αποκτήσει στιλάτο αποθηκευτικό χώρο για βαμβάκια, καλλυντικά, μπατονέτες και άλλα μικροπράγματα του μπάνιου!
Δες επίσης: Υπέροχες ιδέες για ανοιξιάτικα βάζα
4. Φτιάξε όμορφα μακραμέ διακοσμητικά

Τα μακραμέ διακοσμητικά είναι μια τάση που οι περισσότερες έχουμε αγαπήσει ακόμα και αν δεν έχουμε boho διακόσμηση στο σπίτι μας. Μπορείς λοιπόν να ντύσεις τα βάζα σου με νήματα με μακραμέ τεχνικές και έτσι θα αποκτήσεις ένα στιλάτο αντικείμενο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, αν έχεις ένα ψηλό βάζο θα έχεις φτιάξει ένα βάζο για τα λουλούδια σου. Αν πάλι είναι πιο κοντό θα έχεις μια βάση για ρεσό. Φυσικά μπορείς να το αφήσεις και αυτούσιο καθώς θα δείχνει ιδιαίτ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss