5 + 1 πράγματα που πρέπει να αλλάξεις σε σένα και γύρω σου την καινούργια χρονιά

Φωτογραφία από h kama από το Pixabay

Ναι ξέρω, και πέρυσι δώσαμε υποσχέσεις στον εαυτό μας τις οποίες όμως δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε. Τόσο η καραντίνα, όσο και οι καταιγιστικές εξελίξεις στη ζωή μας που έφεραν τα πάνω-κάτω, μας έφεραν στη δύσκολη θέση να πρέπει εκ των πραγμάτων ακυρώσουμε κάποιος μας υποσχέσεις.

Όμως όλη αυτή η κατάσταση, ήρθε να μας δώσει και μία απροσδόκητη ευκαιρία να εστιάσουμε περισσότερο στον εαυτό μας. Σε αυτά που μας αφορούν άμεσα. Κάποιοι ξεκίνησαν να περπατούν, κάποιοι άλλοι να μαγειρεύουν ενώ κάποιοι άλλοι εστίασαν περισσότερο στο να ασχοληθούν με πράγματα που δεν είχαν τη δυνατότητα και το χρόνο να κάνουν πιο πριν.

Ποια είναι η υπόσχεση που αξίζει κάποιος να δώσει για την επόμενη χρονιά όταν μάλιστα όλα είναι τόσο ρευστά;

  1. Σίγουρα το πρώτο είναι να σταματήσει να εμπιστεύεται μη αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης στο διαδίκτυο σχετικά με τη διατροφή του. Υπάρχει τόσος όγκος κακής πληροφορίας στο διαδίκτυο που πολλές φορές οι πραγματικά αξιόπιστη πηγή χάνεται μέσα σε αυτή. Δυστυχώς η επιστήμη, δεν είναι ένα δημοκρατικό σύστημα. Αυτό που λένε και αναπαράγουν οι πολλοί  δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και η αλήθεια. Ψάξε λοιπόν να βρεις την αλήθεια διασταυρώνοντας τις πληροφορίες με βάση έγκυρες πηγές και δεδομένα.
  2. Ασχολήσου με τον εαυτό σου κάνοντας βασικές ιατρικές εξετάσεις για να γνωρίζεις την κατάσταση υγείας του οργανισμού σου. Να βοηθηθείς να κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις ώστε να βελτιώσεις την υγεία σου αλλά και να την προφυλάξεις από πιθανούς κινδύνους.
  3. Αναζήτησε και βρες ανθρώπους ειδικούς με πιστοποιημένες γνώσεις και δεξιότητες να σε βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή. Ανθρώπους που θα σε εμπνεύσουν να ακολουθήσεις μία πορεία βελτίωσης και όχι ανθρώπους που θα σε τρομάξουν για να ακολουθήσεις κάποια αγωγή.
  4. Ανακύκλωσε. ερχόμαστε σε αυτό τον κόσμο για να ζήσουμε κάποια χρόνια πάνω σε αυτό το πλανήτη. Ένα πλανήτη που υπήρχε πριν στη ζωή και θα συνεχίσει να υπάρχει και αφού τελειώσει η δική σου παρουσία. Δανείζεσαι τον κόσμο που ζεις από το μέλλον και τον κληρονομείς από το παρελθόν. Με αυτό το τρόπο θα διαφυλάξεις πολύτιμους πόρους που σχετίζονται με τη τροφή σου και θα επιβαρύνεις το λιγότερο δυνατό το περιβάλλον και τη Γη που σε ταΐζει.
  5. Στράτευση σου σε ένα σκοπό και σε ένα στόχο. Πάρε την απόφαση να ασχοληθείς με κάτι μεγαλύτερο από σένα, με κάτι που αφορά το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Ο καθένας από μόνος του σίγουρα δεν μπορεί να αλλάξει πολλά. Όλοι μαζί όμως μπορούμε να συνεισφέρουμε σε ένα ευρύτερο κοινωνικό σκοπό. Ασχολήσου με το περιβάλλον. Τον πολιτισμό. Τους ανθρώπους. Τα ζώα. Τις ιδέες και τις αξίες. Όλα αυτά που απολαμβάνουμε είναι αποτέλεσμα μιας τεράστιας κοινωνικής προσπάθειας που έχει γίνει στο παρελθόν.
  6. Τέλος αποφάσισε ότι αυτή τη χρονιά θα κάνεις και λάθη. Μην σε τρομάζει αυτό. Το αντίθετο. Λάθη συμβαίνουν γιατί απλά κάνεις προσπάθειες. Η αδράνεια δεν παράγει τίποτα. Προσπάθεια όμως παράγει πάντοτε αποτέλεσμα. Ακόμα και όταν το μονοπάτι περνάει μέσα από λάθη. Και αυτά είναι χρήσιμα για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις σου αλλά και να σε βοηθήσουν να βάλεις πιο σωστούς στόχους. Διατροφικά και όχι μόνο.

Όχι όλα τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με τη διατροφή και με την υγεία. Όμως όλα μαζί δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο εαυτό σου.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss