5 Καλοκαιρινά φρούτα και τα θρεπτικά τους οφέλη | ediva.gr

]]>

Το καλοκαίρι είναι άμεσα συνδυασμένο στο μυαλό μας με θάλασσα, ζέστη, ήλιο, ανέμελα μαλλιά, παγωτό αλλά και καλοκαιρινά φρούτα. Δεν είναι μυστικό πως αυτή την εποχή του χρόνου βγαίνουν μερικά από τα πιο πολύχρωμα και νόστιμα φρούτα που θα συναντήσουμε. Είναι όμως και εξίσου θρεπτικά; Την απάντηση θα σας τη δώσουμε παρακάτω αναλυτικά. Όμως από τώρα θα σας πούμε εν συντομία πως ναι. Για να μην έχετε αγωνία, ξεκάθαρα είναι θρεπτικά και πηγή βιταμινών. Όπως άλλωστε και όλα τα φρούτα.
Τα πιο θρεπτικά καλοκαιρινά φρούτα!

1.Καρπούζι

Φυσικά, πρώτο-πρώτο στη λίστα μας είναι το πολυαγαπημένο καρπούζι. Ένα από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα αντικειμενικά. Ποιος δεν έχει συνδυάσει τα καλοκαιρινά φρούτα με το κατακόκκινο και συνάμα γλυκό καρπούζι; Όμως γνωρίζουμε τι κερδίζουμε από την  κατανάλωση του; Το 92% του καρπουζιού είναι νεράκι. Το εναπομείναν ποσοστό, αποτελείται από βιταμίνες Α, υδατάνθρακες και ιχνοστοιχεία. Παράλληλα, μπορεί να αποτελεί και ένα εξαιρετικό υλικό για δροσιστικά, καλοκαιρινά smoothies.
Δείτε επίσης :Οι 5 καλύτερες μάσκες για τα μαλλιά το καλοκαίρι!

2. Πεπόνι

Συνεχίζουμε με το εξίσου γευστικό πεπόνι, το οποίο αποτελεί μια ακόμη ανάσα δροσιάς για τα καλοκαίρια μας. Ένα από τα καλοκαιρινά φρούτα, το οποίο εκτός από το ότι έχει μαζεμένα τα κουκούτσια του στο κέντρο και δε μας παιδεύει πολύ, είναι παράλληλα και μια πηγή βιταμινών. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει βιταμίνες Α, C καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ακόμη, στην απίθανη περίπτωση που δε φαγωθεί και σας μείνει στο ψυγείο, μπορεί να χρησιμεύσει και ως συστατικό για μάσκα μαλλιών.
Δείτε επίσης: 5 Καλοκαιρινά αξεσουάρ μαλλιών για στιλάτες εμφανίσεις!
3.Ροδάκινο

Το ροδάκινο, ανήκει και αυτό στα καλοκαιρινά φρούτα και εκτός από τη μοναδική γεύση του είναι και πηγή βιταμινών. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει βιταμίνες Α, C, Β καθώς και ιχνοστοιχεία. Πλύνετε το καλά και προτιμήστε να το φάτε με τη φλούδα, καθώς είναι ο τρόπος να λαμβάνουμε τα μέγιστα θρεπτικά συστατικά του φρούτου. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τα ροδάκινα είναι και τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, κάτι που σημαίνει ότι δεν επηρεάζουν το σάκχαρο του αίματος σας σε μεγάλο βαθμό.

]]>

Δείτε επίσης: 7 Κομψά καλοκαιρινά ντυσίμ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss