5 Tips για να διακοσμήσεις μεγάλα σαλόνια!

Το να διακοσμήσεις ένα μεγάλο χώρο είναι εξίσου δύσκολο με το έχεις να διαχειριστείς έναν μικρό. Είναι αλήθεια λοιπόν ότι τα μεγάλα σαλόνια διατρέχουν τον κίνδυνο να δείχνουν άδεια, κρύα και απρόσωπα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να γεμίσεις όμορφα το σαλόνι σου, όσο μεγάλο κι αν είναι.

Αν το καθιστικό σου φαίνεται πολύ μεγάλο για να το διαχειριστείς μπορείς να ξεκινήσεις από μερικές εύκολες αλλαγές που θα αναβαθμίσουν το χώρο. Ανακάλυψε 5 tips για να διακοσμήσεις μεγάλα σαλόνια!

5 Συμβουλές για να αναδείξεις ένα μεγάλο σαλόνι!

1. Χρησιμοποίησε διαχωριστικά χώρου

Τα διαχωριστικά χώρου είναι μια εύκολη λύση για να χωρίσεις το χώρο σε μικρότερους. Πέρα όμως από την πρακτική τους χρήση, αποτελούν και ένα κομψό διακοσμητικό στοιχείο που θα δείξει ωραία σε έναν μεγάλο χώρο. Οι επιλογές που έχεις είναι αρκετές. Ένα παραβάν, μια μεγάλη βιβλιοθήκη ή ένα ξύλινο πάνελ είναι μερικές μόνο ιδέες.

Δες επίσης: 5 Μοντέρνα σαλόνια σπιτιών για όλα τα γούστα!

2. Μη φοβηθείς το σκούρο χρώμα

σαλόνι σκούρος μπλε τοίχος

σαλόνι σκούρος μπλε τοίχος

Σίγουρα έχεις ακούσει ότι τα σκούρα χρώματα κάνουν ένα δωμάτιο να μοιάζει μικρότερο απ’ ότι είναι. Εσύ όμως έχεις αυτό το περιθώριο οπότε πρέπει να το εκμεταλλευτείς! Εξάλλου, ένα τοίχος σε σκούρο χρώμα ή σκούρα έπιπλα είναι πολύ εντυπωσιακά και στιλάτα κι εσύ δε χρειάζεται να τα στερείσαι. Καλύτερο θα ήταν βέβαια να μη βάψεις όλους τους τοίχους του σαλονιού σου σε σκούρο χρώμα, απλά και μόνο για να μη σε κουράσουν.

Δες επίσης: 5 Ιδέες για να διακοσμήσεις τους τοίχους του σαλονιού!

3. Δημιούργησε ζώνες

σαλόνι καναπές βιβλιοθήκη τραπεζαρία

σαλόνι καναπές βιβλιοθήκη τραπεζαρία

Μιας που το σαλόνι σου είναι μεγάλο μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα σε αυτό. Μπορείς λοιπόν να δημιουργήσεις ζώνες, κάθε μια από τις οποίες θα έχει και διαφορετικό ρόλο. Για παράδειγμα, όρισε το ένα σημείο του σαλονιού σαν καθιστικό, με τα ανάλογα έπιπλα και ένα άλλο σαν χώρο για διάβασμα, με μια βιβλιοθήκη και πολυθρόνα. Έτσι, θα εκμεταλλευτείς πλήρως κάθε γωνιά του μεγάλου σου χώρου.

Δες επίσης: 6 Τάσεις διακόσμησης που θα κυριαρχήσουν το 2021

4. Χρησιμοποίησε αρκετά διακοσμητικά

σαλόνι καναπές πολυθρόνα φυτά

σαλόνι καναπές πολυθρόνα φυτά

Ο κίνδυνος με τα μεγάλα σαλόνια είναι ότι μπορεί να δείξουν αφιλόξενα ή άδεια. Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις αρκετά διακοσμητικά που θα γεμίσουν το χώρο και θα τον κάνουν πιο cozy. Εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου, ράφια, πίνακες, βάζα, κεριά και οτιδήποτε άλλο είναι στο στυλ σου έχει χώρο στο σαλόνι σου. Διακόσμησε το λοιπόν για να αντανακλά την προσωπικότητα σου.

Δες επίσης: Οδηγός αρχαρίων για τη διακόσμηση του σαλονιού!

5. Διάλεξε έξυπνα τα καθίσματα

κίτρινος καναπές μπλε πολυθρόνες

κίτρινος καναπές μπλε πολυθρόνες

Σίγουρα ένα μεγάλο σαλόνι πρέπει να έχει και έναν μεγάλο καναπέ. Γιατί εξάλλου να στριμώχνεσαι σε έναν μικρότερο όταν υπάρχει χώρος; Εκτός από τον καναπέ σου ομως μπορείς να εμπλουτίσεις το σαλόνι σου με μια ή δύο πολυθρόνες που θα σου προσφέρουν έξτρα καθίσματα. Μια συμπληρωματική λύση αποτελούν επίσης και οι μαξιλάρες. Έτσι, θα έχεις ένα πλήρες σετ καθισμάτων για να χωράν πολλά άτομα στο σαλόνι σου!

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss