5 Tips για να χάσεις τα κιλά των γιορτών!

Λίγο πολύ όλες το παρακάναμε, όπως πάντα, μες στις γιορτές με τη διατροφή μας. Φαγητά, γλυκά, βασιλόπιτες και αλκοόλ, δίχως αύριο! Τώρα οι διακοπές πέρασαν και ψάχνουμε όλες απεγνωσμένα tips για να χάσουμε τα κιλά των γιορτών, που, για κάποιες από εμάς, δεν είναι λίγα!

Μην τρελαίνεσαι, γιατί λύση υπάρχει! Σου έχω μαζέψει τις 5 κορυφαίες συμβουλές που με βοηθούν να επανέλθω στα φυσιολογικά μου κιλά κάθε φορά που ξεφεύγω. Με υπομονή και σύστημα, ακολούθησε τις συμβουλές μου και θα με θυμηθείς όταν ξανανέβεις στη ζυγαριά!

Πώς να ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά των Χριστουγέννων!

1. Συχνά γεύματα

Έχει αποδειχθεί ότι, αν τρως κάθε 3-4 ώρες, ο μεταβολισμός σου αποκτά ρυθμό! Συνηθίζει τις μικρότερες ποσότητες και νιώθεις χορτάτη όλη μέρα. Αντιθέτως, αν αφήνεις ώρες ολόκληρες να περνούν μένοντας νηστική, σκεπτόμενη ότι  “δεν τρως, άρα αδυνατίζεις”, έχεις πέσει στη συχνότερη παγίδα!

Δες εδώ: 5 Μυστικά για να βελτιώσεις τον μεταβολισμό σου!

Είναι μάλιστα καλό, να προσπαθήσεις να “εκπαιδεύσεις” τον μεταβολισμό σου στο να τρως περίπου τις ίδιες ώρες κάθε μέρα τα γεύματά σου. Έτσι, ο οργανισμός μαθαίνει να αξιοποιεί σωστά τα αποθέματα!

2. Χρυσός κανόνας των 5

χρωματιστά φρούτα λαχανικά

χρωματιστά φρούτα λαχανικά

Σίγουρα έχεις ακούσει ή διαβάσει ότι όλοι οι διατροφολόγοι μάς προτείνουν να τρώμε τουλάχιστον δύο μερίδες φρούτου και τρεις λαχανικών την ημέρα. Πράγματι, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες και νερό, είναι οι κατάλληλες τροφές που μας δίνουν πολλές βιταμίνες, ενώ ταυτόχρονα μας κάνουν να νιώθουμε χορτάτες!

Δες εδώ: 10 φρούτα για απώλεια βάρους!

Πρόσεξε όμως! Ναι μεν τα φρούτα έχουν τις άνω ιδιότητες, αλλά πρέπει να μην το παρακάνεις ούτε με αυτά. Αν καταναλώσεις απεριόριστα φρούτα μέσα στην ημέρα, πολύ πιθανό να βάλεις κιλά αντί να χάσεις, καθώς κι αυτά περιέχουν ζάχαρη, φυσικά όχι την επεξεργασμένη!

3. Πράσινο τσάι

φλιτζάνι με αχνιστό πράσινο τσάι

φλιτζάνι με αχνιστό πράσινο τσάι

Ήρθε η ώρα να μιμηθείς τους φίλους μας τους Άγγλους, οι οποίοι το πίνουν σε μεγάλες ποσότητες! Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, που αποδεδειγμένα βοηθούν στον έλεγχο του βάρους. Εκτός αυτού, έχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, επιταχύνει τον μεταβολισμό και βοηθά στην καύση λίπους.

Δες εδώ: Smoothie με πράσινο τσάι για χάσιμο κιλών!

Μάλιστα, αν πίνεις περισσότερα ποτήρια μέσα στη μέρα, νιώθεις κορεσμό λόγω των πολλών υγρών και έτσι θα τρως μικρότερες ποσότητες στα γεύματά σου. Μικρότερες ποσότητες σημαίνει και λιγότερες θερμίδες!

4. Αλλάξτε πιάτα & ποτήρια

χοντρά και λεπτά ποτήρια

χοντρά και λεπτά ποτήρια

Ναι, καλά διάβασες, γιατί ο ανθρώπινος νους μάς παίζει παιχνίδια! Αν θέλεις να ξεγελάσεις το μυαλό σου ώστε να πετύχεις τον στόχο σου ενάντια στα περιττά κιλά, άλλαξέ τα όλα! Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Cornell, όσοι πίνουμε το ποτό μας, αλκοολούχο ή μη, σε κοντό και φαρδύ ποτήρι, μαζεύουμε περισσότερες θερμίδες λόγω της ποσότητας.

Δες εδώ: 9 Συμβουλές για αποτοξίνωση και χάσιμο βάρους!

Αντίθετα, αν αντικαταστήσεις τα ποτήρια σου με ψηλόλιγνα, ασυναίσθητα θα πίνεις έως και 30% λιγότερη ποσότητα από το ποτό ή ρόφημά σου!

διάφορα σχήματα πιάτα

διάφορα σχήματα πιάτα

 Αντίστοιχα συμβαίνει και με τα πιάτα για το φαγητό. Τα μικρότερα πιάτα ξεγελούν το μάτι μας ως προς την ποσότητα. Έτσι, τα πιάτα φαίνονται πιο γεμάτα και  μειώνουμε την πρόσληψη θερμίδων κατά 100 με 200 ημερησίως! Διάλεξε όμορφα σχήματα που σε ελκύουν!

5. Ξεκινήστε yoga

κοπέλα που κάνει μάθημα γιόγκα στο διαδίκτυο

κοπέλα που κάνει μάθημα γιόγκα στο διαδίκτυο

Η γιόγκα είναι ένα είδος εκγύμνασης που στοχεύει και στην εκπαίδευση του μυαλού. Σύμφωνα με μελέτες, όσοι έχουν μυηθεί σε αυτή, αναπτύσσουν ιδιαίτερα τον αυτοέλεγχό τους σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη και απέναντι στον πειρασμό που λέγεται φαγητό!

Δες εδώ: 6 Tips για να χάσεις τα κιλά που σε ταλαιπωρούν!

Ειδικά για όσες δεν έχουμε τον χρόνο, τα λεφτά ή τη διάθεση να πάμε γυμναστήριο, είναι μια γυμναστική που μπορούμε να έχουμε πρόσβαση εύκολα. Με μια γρήγορη ματιά στο YouTube θα βρεις άπειρα δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα που θα σου μάθουν γιόγκα. Έτσι, και θα γυμνάζεις το σώμα σου και το μυαλό σου. Με έναν σμπάρο, 2 τρυγόνια!

κοντινό πλάνο γυναίκας που πίνει νερό

κοντινό πλάνο γυναίκας που πίνει νερό

Extra tip: ξέρω ότι έχεις βαρεθεί να το ακούς, αλλά πρέπει να πίνεις νερό.

Δες εδώ: 7 λόγοι που θα σε πείσουν να πίνεις νερό κάθε πρωί!

Όσο παραπάνω νερό ημερησίως, τόσο το καλύτερο. Σίγουρα πάντως απαιτούνται 6 με 8 ποτήρια τη μέρα. Κάνει θαύματα!

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss