5 Top μυστικά για να διαλέξεις τραπεζάκι σαλονιού!

Το τραπεζάκι σαλονιού είναι αυτό που δίνει χαρακτήρα στο σαλόνι σου. Πέρα από τη χρησιμότητά του για να ακουμπάς πράγματα, αλλάζει τελείως το ύφος της διακόσμησης του σημαντικότερου χώρου, του σαλονιού!

Αν αναρωτιέσαι πώς να διαλέξεις ανάμεσα στα χιλιάδες είδη, χρώματα και μεγέθη που υπάρχουν, διάβασε τις συμβουλές μου και θα κάνεις αναμφισβήτητα τη σωστή επιλογή!

Tips για να βρεις το σωστό τραπεζάκι για το καθιστικό σου!

1. Μέγεθος

Ο χρυσός κανόνας για την επιλογή τραπεζιού μέσης είναι το σωστό μέγεθος! Καθώς  το κυριότερο έπιπλο ενός σαλονιού είναι ο καναπές, το τραπεζάκι που θα διαλέξεις πρέπει να έχει το σωστό ύψος και μήκος αναλογικά με τον καναπέ.

Δες εδώ: 5 Εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσεις το τραπεζάκι μέσης!

Οι διακοσμητές προτείνουν “χοντρικά” να επιλέγεις ένα τραπεζάκι με ύψος περίπου ως το σημείο που ξεκινά το κάθισμα του καναπέ. Ως προς το μήκος, διάλεξε ένα τραπεζάκι που να είναι το 1/2 έως 2/3 του μήκους του καναπέ σου. Σε καμία περίπτωση όμως να μην είναι μεγαλύτερο ολόκληρου του καναπέ!

2. Σχήμα

στρογγυλό τραπέζι σαλονιού ξύλο

στρογγυλό τραπέζι σαλονιού ξύλο

Στην αγορά πλέον μπορεί να βρει κανείς σχεδόν ό,τι σχήμα τραπεζιού μπορεί να φανταστεί! Καλό είναι ωστόσο, να μην επιλέξεις μόνο με βάση τί σου αρέσει στο μάτι, αλλά και τί ταιριάζει στη γενικότερη αισθητική και μορφολογία του σαλονιού σου.

Δες εδώ: 6 Λάθη στη διακόσμηση του σαλονιού που πρέπει να αποφύγεις!

Προτίμησε στρογγυλό  ή οβάλ τραπεζάκι αν έχεις μικρό σαλόνι. Επίσης είναι καλή λύση αν έχεις μικρά παιδιά, καθώς δεν υπάρχει ο κίνδυνος να χτυπήσουν στις γωνίες. Αν, μάλιστα, επιλέξεις στρογγυλό τραπεζάκι με γύαλινη, διαφανή επιφάνεια, δημιουργείς την ψευδαίσθηση στο μάτι ότι ο χώρος είναι πιο “ανοιχτός”.

παραλληλόγραμμο τραπέζι σαλονιού

παραλληλόγραμμο τραπέζι σαλονιού

Αν έχεις μεγάλο σαλόνι, με πολύ χώρο και μεγάλο καναπέ (ειδικά γωνιακό), είναι προτιμότερο να βάλεις ένα παραλληλόγραμμο τραπεζάκι, ώστε να είναι πιο πρακτικό και να έχουν πρόσβαση σε αυτό όλοι όσοι κάθονται σε κάποιο σημείο του καναπέ σου.

Δες εδώ: 8 Μυστικά για να διακοσμήσεις τέλεια ένα μικρό σαλόνι!

3. Χρήση

μικρό τραπεζάκι με ρόδες για σαλόνι

μικρό τραπεζάκι με ρόδες για σαλόνι

Το παν στην επιλογή όλων των επίπλων του σπιτιού μας είναι να σκεφτόμαστε τη χρήση τους πριν τα αγοράσουμε. Τα έπιπλά μας, δηλαδή, πρέπει να ικανοποιούν τις ανάγκες για τις οποίες τα προορίζουμε.

Αντίστοιχα και με το τραπεζάκι του σαλονιού, σκέψου τί χρήση πρόκειται να κάνεις. Αν είναι μόνο διακοσμητικό, γιατί πχ έχεις άλλο χώρο στον οποίο ακουμπάς τον υπολογιστή για να δουλέψεις στο σπίτι ή για να φας, τότε μπορείς να επιλέξεις με κύριο γνώμονα το στυλ και όχι τη λειτουργικότητα.

Δες εδώ: 9 Tips για να κάνεις τη διακόσμηση του σαλονιού σου ακόμη πιο εντυπωσιακή!

Αν όμως το χρειάζεσαι για να καλύπτει ταυτόχρονα πολλές ανάγκες, πχ για να τρως μπροστά στην τηλεόραση, για να διαβάζεις, να δουλεύεις κλπ, τότε καλό είναι να διαλέξεις κάτι πιο χρηστικό. Καλή λύση για αυτή την περίπτωση είναι τα τραπεζάκια που έχουν συρταράκια, ντουλαπάκια ή ακόμη και επιφάνειες που μπορούν να υπερυψωθούν για να μη χρειάζεται να σκύβεις!

τραπέζι σαλονιού με επιφάνεια που σηκώνεται

τραπέζι σαλονιού με επιφάνεια που σηκώνεται

4. Συνδυασμοί

συνδυασμός γυάλινο τραπεζάκι και γυάλινη κονσόλα

συνδυασμός γυάλινο τραπεζάκι και γυάλινη κονσόλα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο στυλάτο από το να δίνεις έμφαση σε αντικείμενα στον χώρο σου συνδυάζοντας χαρακτηριστικά άλλων επίπλων που ήδη υπάρχουν. Μπορείς να συνδυάσεις το υλικό του τραπεζιού σαλονιού με το υλικό κάποιου άλλου έντονου επίπλου στον ίδιο χώρο, ή το χρώμα του ή κάποιο μοτίβο.

Για παράδειγμα, αν έχεις στο σαλόνι μία συρταριέρα ή εταζέρα με γυάλινη επιφάνεια, ψάξε για ένα τραπεζάκι με αντίστοιχη γυάλινη επιφάνεια. Αντίστοιχα, αν έχεις μια κονσόλα από λευκή λάκα, μπορείς να τη συσχετίσεις με ένα τραπεζάκι σαλονιού από λευκή λάκα. Έτσι, δημιουργείται μία αρμονία οπτικά σε αυτόν που θα βρεθεί στον χώρο σου.

5. Στυλ

ξύλινο τραπεζάκι σαλονιού ρουστίκ

ξύλινο τραπεζάκι σαλονιού ρουστίκ

Πρόσεξε! Συχνά παρασυρόμαστε από μία εικόνα που είδαμε στο διαδίκτυο ή σε ένα περιοδικό. Το ότι κάποιος ταίριαξε στο δικό του καθιστικό ένα τραπεζάκι σαλονιού vintage ή πιο μοντέρνο, δε σημαίνει ότι ταιριάζει το ίδιο τραπεζάκι στο σαλόνι όλων μας! Πρέπει να υπάρχει μια συμφωνία με το στυλ ολόκληρου του σπιτιού σου.

τραπέζι σαλονιού από μάρμαρο

τραπέζι σαλονιού από μάρμαρο

Για παράδειγμα, τα ξύλινα τραπεζάκια σαλονιού ταιριάζουν σε ένα καθιστικό διακοσμημένο πιο ρουστίκ. Τα μαρμάρινα τραπεζάκια, πέρα από το ότι είναι πιο ακριβά,  είναι πιο “βαριά” και αρχοντικά. Τα τραπεζάκια από ορείχαλκο δίνουν μια πιο vintage νότα, ενώ τα γυάλινα εμπνέουν μινιμαλισμό και ρίχνουν την έμφαση στον καναπέ που τα πλαισιώνει.

τραπεζάκι σαλονιού γυαλί ορείχαλκος

τραπεζάκι σαλονιού γυαλί ορείχαλκος

Extra tip: είναι της μόδας τα τραπεζάκια σαλονιού που πωλούνται σε σετ των 2 ή 3, με διαφορετικά μεγέθη έκαστο.

σετ 2 τραπεζάκια σαλονιού το ένα μέσα στο άλλο

σετ 2 τραπεζάκια σαλονιού το ένα μέσα στο άλλο

Είναι πολύ βολικά γιατί συνδυάζουν στυλ και εξυπηρετούν περισσότερες ανάγκες. Αν τα χρειάζεσαι ταυτόχρονα, τα μετακινείς στον χώρο, ενώ, αν όχι, τα βάζεις στη μέση του σαλονιού, το ένα μέσα στο άλλο για ντεκόρ!

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss