5 τρόφιμα βοηθητικά για τις αιμορροΐδες

Οι αιμορροΐδες είναι μάζες με αγγεία (φλέβες και αρτηρίες) στο χαμηλότερο μέρος του ορθού και του πρωκτού. Αρκετές φορές οι φλέβες αυτές πρήζονται και μεγαλώνουν σε μέγεθος από το αίμα που συγκεντρώνεται εντός τους. Κάποιες φορές, τα τοιχώματα αυτών των φλεβών λεπταίνουν τόσο πολύ από το τέντωμα, με αποτέλεσμα οι φλέβες να προεξέχουν και να ερεθίζονται, ειδικά κατά την κένωση.
Οι αιμορροΐδες είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες αιμορραγίας από το ορθό. Η παθογένειά τους μπορεί να μην ενέχει κινδύνους για την υγεία (εκτός λίγων περιπτώσεων, κατά τις οποίες η απώλεια αίματος είναι μεγάλη και συνοδεύεται με μεγάλη πτώση του αιματοκρίτη), όμως υποβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Σε πρώιμο στάδιο, η αιμορροϊδοπάθεια μπορεί να υποχωρήσει και μόνη της με την εφαρμογή ειδικής αλοιφής. Αν όμως η αιμορροϊδοπάθεια έχει γίνει χρόνια, τότε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με επέμβαση.
Να τα 5 τρόφιμα που μπορούν να σας βοηθήσουν
Ορισμένες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, ακόμη και στην πρόληψη τους.
Όσπρια
Για να αποτρέψετε τις εξάρσεις των αιμορροΐδων, καλό είναι να λαμβάνετε αρκετές φυτικές ίνες. Τόσο οι διαλυτές όσο και αδιάλυτες φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στο πρόβλημά σας. Οι διαλυτές ίνες βοηθούν ώστε να απομακρύνονται ευκολότερα τα υπολείμματα των τροφών από το σώμα, ενώ οι αδιάλυτες ίνες περνούν ακέραιες από το γαστρεντερικό και διευκολύνουν την ομαλή λειτουργία του, προλαμβάνον …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss