6 Λόγοι που παχαίνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις!

Το να διατηρήσεις το βάρος σου είναι δύσκολη υπόθεση, πόσο μάλλον το να χάσεις κιλά. Και οι δυο διαδικασίες απαιτούν αποφασιστικότητα και συνέπεια. Είναι σημαντικό πριν από οποιαδήποτε προσπάθεια να αναγνωρίζεις τις παγίδες που υπάρχουν γύρω από τη διατροφή. Χάρη σε αυτές τις λεπτομέρειες δυσκολεύεσαι με το φαγητό και το βάρος σου ενώ μπορείς πανεύκολα να τις αποφύγεις.

Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά τα μικρά λάθη στη καθημερινότητα σου που σε εμποδίζουν από το τελικό σου στόχο. Αρχικά πρέπει να τα εντοπίσεις στη ζωή σου και ύστερα να τα αλλάξεις!

6 Συνήθειες που σου προκαλούν αύξηση του βάρους σου!

1. Τρως παραπάνω φαγητό για να μη μείνει!

Σίγουρα θα έχει τύχει να μαγειρέψεις λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε. Και για να μη περισσέψει θα σκέφτηκες ‘Ας το φάω για να μη μείνει’. Αν αυτό το παραπάνω πρόκειται για 2-3 μπουκιές εντάξει, εάν όμως καταλήγεις να τρως διπλάσια μερίδα από το κανονικό μέγεθος που θα έτρωγες, τότε αυτή η συνήθεια μπορεί να σου κοστίζει σε παραπανίσια κιλά. Διπλάσια μερίδα σημαίνει και διπλάσιες θερμίδες!

Δες επίσης: Οι 15 τροφές που μπορείς να τρως χωρίς να παχαίνεις!

2. Δεν ελέγχεις τις μερίδες σου!

γυναίκα τρώει ενώ είναι στο κιντό

γυναίκα τρώει ενώ είναι στο κιντό

Είναι σημαντικό οι μερίδες που τρως να είναι ελεγχόμενες. Δώσε σημασία στις ποσότητες που βάζεις στο πιάτο σου και προσπάθησε να τρως από όλες τις ομάδες τροφίμων. Διατήρησε οπτικά μια σταθερή εικόνα του πιάτου σου όσον αφορά τη ποσότητα έτσι ώστε να ξέρεις πόσο και τι τρως. Αν ούτε αυτό σε βοηθάει μπορείς να ζυγίζεις το φαγητό σου ή να χρησιμοποιείς εφαρμογές στο κινητό όπως για παράδειγμα το my fitness pal!

Δες επίσης: 5 Πράγματα που συμβαίνουν όταν δεν τρως γλουτένη!

3. Καταναλώνεις πολλές ‘διαιτητικές’ τροφές!

γυναίκα κουμπώνει το τζιν παντελόνι της

γυναίκα κουμπώνει το τζιν παντελόνι της

Στις διαιτητικές τροφές που τρως χωρίς να υπολογίζεις κατατάσσονται τα γλυκαντικά, οι μπάρες δημητριακών και πρωτεΐνης, οι τεράστιοι χυμοί, οι έτοιμες σαλάτες και τα αναψυκτικά με 0% ζάχαρη. Οι τροφές αυτές σε ξεγελούν στο να τις καταναλώνεις ακατάπαυστα ενώ στη πραγματικότητα σε οδηγούν στο να πεινάς περισσότερο!

Δες επίσης: 10 Μυστικά για να μειώσετε το βάρος σας με τη δύναμη της σκέψης!

4. Πίνεις πολλά ροφήματα!

γυναίκα πίνει ποτό

γυναίκα πίνει ποτό

Ένας ακόμα λόγος που παχαίνεις είναι τα ροφήματα. Οι πολλοί καφέδες, τα αναψυκτικά με ή χωρίς ζάχαρη, οι φυσικοί χυμοί αλλά και τα ποτά είναι μερικοί από τους λόγους που προσλαμβάνεις περιττές θερμίδες. Προτίμησε να τρως και όχι να ‘πίνεις’ τις θερμίδες σου έτσι ώστε να νιώθεις πιο χορτάτη!

Δες επίσης: 7 Τέλειες εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος!

5. Τρως υγιεινές τροφές αλλά σε μεγάλες ποσότητες!

γυναίκα τσιμπολογάει

γυναίκα τσιμπολογάει

Οι υγιεινές τροφές μπορεί να σε ξεγελάσουν και νομίζοντας πως τρως υγιεινά να καταναλώνεις υπερβολικά πολλές θερμίδες που οδηγούν στο να παχαίνεις. Πρέπει να δώσεις προσοχή στα υγιεινά τρόφιμα που ωστόσο έχουν πολλές θερμίδες. Τρανταχτό παράδειγμα είναι οι ξηροί καρποί από όπου μπορείς να πάρεις πολλές θερμίδες χωρίς να το καταλάβεις. Άλλα τέτοια τρόφιμα είναι τα αποξηραμένα φρούτα, το γάλα, τα smoothie πρωτεΐνης και το φυστικοβούτυρο!

Δες επίσης: 5 Λόγοι που νιώθεις συνέχεια πεινασμένη!

6. Δικαιολογείς συνεχώς τον εαυτό σου!

γυναίκα τρώει πίτσα

γυναίκα τρώει πίτσα

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις μια σωστή σχέση με το φαγητό!

‘Θα κάνω γυμναστική μετά’, ‘Είχα δύσκολη μέρα σήμερα’, ‘Έχω καιρό να φάω γλυκό’, ‘Πήρα προαγωγή στη δουλειά, αξίζω λίγο παραπάνω φαγητό’. Αυτές είναι μόνο λίγες από τις δικαιολογίες που μπορεί να λες καθημερινά στον εαυτό σου για να φας χωρίς ενοχές. Βέβαια, το ακριβώς αντίθετο δηλαδή η ενοχοποίηση, είναι εξίσου κακό να συμβαίνει. Φέρσου με ειλικρίνεια, ρεαλισμό και σεβασμό στον εαυτό σου, επιβράβευσε τον όταν πρέπει αλλά θέσε του τα όρια που πρέπει!

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss