6 λάθη που κάνουν το δέρμα μας να γερνάει πολύ πιο γρήγορα

Μια ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας με τα κατάλληλα συστατικά μπορεί να δράσει ευεργετικά για την επιδερμίδα μας τόσο τώρα όσο και χρόνια αργότερα. Όμως, ακόμη και αν έχουμε τις καλύτερες προθέσεις ή είμαστε πιστές στη συνεχή χρήση ρετινόλης, αλλά και άλλων ισχυρών αντιγηραντικών προϊόντων, υπάρχουν κάποια μικρά λάθη, τα οποία αν τα κάνουμε τακτικά θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη διαδικασία γήρανσης, οδηγώντας στην πρόωρη ανάπτυξη λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
Οι δερματολόγοι, Dr. Lilliana Ramírez García, MD του Nava MD, Dr. Adam Mamelak, MD και Patricia Espinoza, MD, τονίζουν ποια είναι τα πιο σημαντικά λάθη, τα οποία πρέπει να αποφύγουμε για να εξασφαλίσουμε αψεγάδιαστο δέρμα για τα επόμενα χρόνια
Ύπνος με μακιγιάζ
Η συνήθεια να κοιμόμαστε με το μακιγιάζ μας μπορεί όχι μόνο να φράξει τους πόρους, να προκαλέσει ερεθισμό, αλλά και να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης, εμποδίζοντας την φυσική αποκατάσταση του δέρματος. Όπως καταλαβαίνετε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πάμε για ύπνο χωρίς να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ μας. Σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουμε αντιμέτωπες με το θαμπό, τραχύ και ξεφλουδισμένο δέρμα.

Δεν δίνουμε έμφαση στο λαιμό
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το δέρμα στο λαιμό μας γερνάει εξίσου με το πρόσωπό μας και η παράλειψη της εφαρμογής ορού και αντηλιακού σε αυτήν την περιοχή μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε αισθητά μεγαλύτερες, καθώς γίνεται πιο έντονη η εμφάνιση χαλάρωσης στο δέρμα. Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας πρέπει να εφαρμόζεται και στην περιοχή του λαιμού, αλλά και του ντεκολτέ αν θέλουμε να καθυστερήσουμε το σχηματισμό λεπτών γραμμών, ρυτίδων και καφέ κηλίδων σε αυτές τις περιοχές. Κι όμως αυτό το extra βήμα, που θα μας πάρει μόνο μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω, μπορεί να κάνει τη διαφορά στη διατήρηση της εμφάνισης της νεανικής λάμψης και της σφριγηλής επιδερμίδας, καθώς μεγαλώνουμε.
Παράλειψη του αντηλιακού
Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα περιποίησης της επιδερμίδας κατά της γήρανσης. Αν παραλείψουμε τη χρήση αντηλιακού, αυτό μπορεί να προκ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss