6 Στιλιστικά λάθη που βλάπτουν την υγεία σου | ediva.gr

]]>

Οι στιλιστικές μας επιλογές καθορίζονται από πολλούς παράγοντες. Μόδα, τάσεις, προσωπικό γούστο κ.α.. Ωστόσο, μεγάλη σημασία πρέπει να δίνεται και στην άνεση και την πρακτικότητα. Πολλές φορές θυσιάζουμε τα δύο τελευταία στον βωμό της αισθητικής. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει τουλάχιστον να φροντίσουμε να αποφεύγουμε στιλιστικά λάθη που βλάπτουν την υγεία μας, ακολουθώντας απλές συμβουλές.
Στιλιστικά λάθη βλαβερά για την υγεία!

Φοράς πολύ στενά ρούχα

Μπορεί τα στενά και εφαρμοστά ρούχα να είναι σέξι και να αναδεικνύουν όμορφα το σώμα, αλλά υπάρχει ένα όριο στο πόσο στενά πρέπει να είναι. Για παράδειγμα, τα skinny jeans που τόσο λατρεύουμε μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος, στους μυς, στο πεπτικό σύστημα και να δημιουργήσουν οιδήματα. Το ίδιο ισχύει και για τα πολύ στενά πουκάμισα. Πέρα από το αντιαισθητικό κομμάτι των κενών ανάμεσα στα κουμπιά που εκθέτουν το σώμα μας, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην αναπνοή.
Δε δίνεις σημασία στο υλικό των εσωρούχων σου – στιλιστικά λάθη που βλάπτουν την υγεία

Τα εσώρουχα είναι βασικό κομμάτι της ένδυσής μας. Μπορεί η δαντέλα και το σατέν να δείχνουν πιο ωραία και τα συνθετικά υλικά να είναι πιο φθηνά, αλλά η προτεραιότητα πρέπει να είναι άλλη. Πρέπει να επιλέγουμε τα βαμβακερά εσώρουχα στην καθημερινότητά μας ή τουλάχιστον για τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Τα συνθετικά υλικά δεν απορροφούν καλά την υγρασία, παγιδεύοντάς την, με αποτέλεσμα την αύξηση πιθανοτήτων εμφάνισης κάποιας λοίμωξης ή και μυκήτων. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που ο παράγοντας ζέστη είναι ακόμα πιο έντονος, πρέπει να προσέχουμε διπλά. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση ισχύει ότι τα πολύ στενά εσώρουχα δεν ευνοούν τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.
Δες επίσης: 4 Συνήθειες της “Μόδας” που βλάπτουν την υγεία σας
Λανθασμένη επιλογή σουτιέν

Κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό σώμα και, κατά συνέπεια, διαφορετικές ανάγκες. Για παράδειγμα, την επιλογή του σουτιέν πρέπει να στηρίζεις στο μέγεθο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss