6 Τοξικά πράγματα που κάνουν οι γονείς στα παιδιά! | ediva.gr

]]>

Είναι γεγονός ότι όλοι οι γονείς αγαπάν τα παιδιά τους. Ωστόσο, ακόμα και οι πιο καλοί γονείς είναι πιθανό να έχουν κάποιες τοξικές συμπεριφορές που είναι ικανές να καθορίζουν τα παιδιά για μια ζωή. Ποια είναι όμως αυτά τα τοξικά πράγματα που μπορεί να κάνουν οι γονείς και να επηρεάσουν την εξέλιξη των παιδιών;
Αν έχεις παιδιά και θέλεις να τα μεγαλώσεις ώστε να γίνουν ανεξάρτητοι και λειτουργικοί ενήλικες με αυτοπεποίθηση τότε πρέπει να αποφύγεις μερικές δυσλειτουργικές συμπεριφορές. Ανακάλυψε λοιπόν 6 τοξικά πράγματα που κάνουν οι γονείς στα παιδιά τους!
6 Τοξικές συμπεριφορές που έχουν οι γονείς!

1. Ακυρώνουν τα συναισθήματα των παιδιών

Το να ακυρώνεις τα συναισθήματα των παιδιών είναι κάτι που μπορεί να τα οδηγήσει στο να χάσουν την επαφή με το πώς νιώθουν. Αν λοιπόν το παιδί σου κλαίει δε βοηθά να του πεις ότι δεν είναι σωστό καθώς μπορεί έτσι να μάθει να κρύβεται και να μην εκφράζεται. Μια τέτοια συμπεριφορά θα το μετατρέψει σε έναν ενήλικα που καμουφλάρει τα συναισθήματα του.

Δες επίσης: 5 Λάθος πράγματα που λες στο παιδί σου από μικρό!
2. Είναι τελειοθηρικοί

Πολλοί είναι εκείνοι οι γονείς που δεν αποδέχονται τίποτα άλλο παρά την τελειότητα από τα παιδιά τους. Η τελειοθηρία αυτή πιθανότατα προκαλεί άγχος στο παιδί αλλά και ανασφάλεια σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει. Έτσι, αισθάνεται ότι δεν είναι αρκετό για τους γονείς του αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο!
Δες επίσης: 7 Σημάδια που δείχνουν ότι η οικογένεια σου ίσως είναι τοξική!
3. Δεν είναι παρόντες
Το να περνάς χρόνο με τα παιδιά είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να τους δώσεις. Σίγουρα οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής είναι έντονοι αλλά πρέπει πάντα να βρίσκεις χρόνο για εκείνα και να είσαι παρούσα. Αν δε το κάνεις τα παιδιά θα αισθάνονται παραγκωνισμένα και ότι δεν αποτελούν προτεραιότητα ούτε για τους γονείς τους!

]]>

Δες επίσης: 7 Βήματα για να μεγαλώσεις παιδιά γεμάτα δημιουργικότητα!
4. Περιμένουν από τα παιδιά τους ότι δεν κατάφεραν εκείνοι

Είχες κι εσύ όνειρα για τον εαυτό σου που δεν τα εκπλήρωσες; Κάτι τέτοιο είναι πολύ κοινό αλλά το να περιμένεις από τα παιδιά σου ότι δεν κατάφερες εσύ είναι μεγάλο λάθος! Άσε το παιδί να εκφράσει τα δικά του θέλω καθώς μόνο έτσι θα γνωρίσει τον εαυτό του και θα είναι πραγματικά ευτυχισμένο!
Δες επίσης: 5 Τρόποι που βλάπτεις το παιδί σου χωρίς να το καταλαβαίνεις!

5. Επαινούν μόνο τα κατορθώματα των παιδιών τους

Σίγουρα κάθε γονέας είναι περήφανος για τα επιτεύγματα του παιδιού του. Αλλά δεν αξίζουν μόνο αυτά ένα “μπράβο”. Είναι σημαντικό να επαινέσεις την προσπάθεια και το θάρρος του να δοκιμάσει κάτι νέο ακόμα κι αν δεν πετύχει!
Δες επίσης: Συμβουλές για γονείς με ντροπαλά παιδιά!
6. Θωρακίζουν τα παιδιά από οποιαδήποτε δυσφορία
Είναι λογικό όλοι οι γονείς να θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από πράγματα που θα τους στεναχωρήσουν ή θα τους τραυματίσουν. Ωστόσο, το να θωρακίζεις το παιδί ενάντια σε οποιαδήποτε δυσφορία είναι υπερβολικό. Αντίθετα, είναι α …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss