630 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα στη Deutsche Bank

Η Deutsche Bank συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμα ύψους 630 εκατ. δολαρίων στις αμερικανικές και βρετανικές ρυθμιστικές αρχές διότι δεν κατάφερε να αποτρέψει ύποπτες συναλλαγές ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσία.

Το σχέδιο περιλάμβανε συναλλαγές μεταξύ των γραφείων της τράπεζας στη Μόσχα, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη από το 2011 έως το 2015, στο πλαίσιο των οποίων η τράπεζα αγόρασε ρωσικές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης σε ρούβλια για λογαριασμό πελατών και πούλησε αντίστοιχη ποσότητα ίδιων μετοχών στην ίδια τιμή μέσω του υποκαταστήματός της στο Λονδίνο λίγο αργότερα.

Οι συναλλαγές «δεν είχαν οικονομική βάση και θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ή άλλες παράνομες πρακτικές» ανακοίνωσε η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης, που επέβαλε στη Deutsche Bank πρόστιμο 425 εκατ. δολαρίων.

Η τράπεζα έχασε πολυάριθμες ευκαιρίες να εντοπίσει, να διερευνήσει και να δώσει τέλος στο σχέδιο λόγω των εκτεταμένων αστοχιών συμμόρφωσης, επιτρέποντας στο σχέδιο αυτό να συνεχίζεται για χρόνια», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά της η βρετανική Αρχή επέβαλε στην Deutsche Bank πρόστιμο 163 εκατ. λιρών διότι δεν κατάφερε να εφαρμόσει επαρκείς ελέγχους κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μεταξύ του 2012 και του 2015, επιτρέποντας σε πελάτες να μεταφέρουν δισεκατομμύρια από τη Ρωσία σε υπεράκτιους τραπεζικούς λογαριασμούς «με έναν τρόπο που σε μεγάλο βαθμό υποδηλώνει οικονομικό έγκλημα».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss