7 Ιδέες για ξύλινο τραπέζι στη τραπεζαρία!

Μια ξύλινη τραπεζαρία μπορεί να κάνει το κάθε σπίτι ξεχωριστό. Ο χώρος της τραπεζαρίας παίζει σημαντικό ρόλο αισθητικά στο σαλόνι σου για αυτό και η επιλογή του επίπλου είναι σημαντική. Ένα ξύλινο τραπέζι στις διάφορες υφές του αλλά και χρωματικές του εκδοχές είναι η τέλεια επιλογή. Και αν δε θες να επικρατεί η ξύλινη υφή, μπορείς να την ‘σπάσεις’ επιλέγοντας πρωτότυπες καρέκλες από άλλα υλικά.

Μπορεί να είναι συνηθισμένη, safe επιλογή, όμως η κατασκευή κάθε επίπλου έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Επιπλέον με τις σωστές καρέκλες και τη σωστή διακόσμηση μπορείς να απογειώσεις εντελώς τον χώρο. Στο ediva.gr θα σου δείξουμε 7 μοναδικές προτάσεις για εντυπωσιακή ξύλινη τραπεζαρία για να πάρεις έμπνευση!

7 Προτάσεις για εντυπωσιακή τραπεζαρία από ξύλο!

1. Απλή minimal ξύλινη τραπεζαρία με ξύλινα καθίσματα!

Δημιούργησε μια απλή minimal και ‘καθαρή’ αισθητική διαλέγοντας μια απλή ξύλινη τραπεζαρία με ασορτί ξύλινες καρέκλες. Πολλές φορές το απλό είναι και το πιο εντυπωσιακό. Βέβαια μπορείς να δώσεις αυτό το κάτι παραπάνω στη τραπεζαρία σου με ωραία μαξιλαράκια στις καρέκλες σε γήινους τόνους αν θες να διατηρήσεις το διακριτικό look ενώ αν είσαι του χρώματος μπορείς να διαλέξεις και κάτι πιο έντονο!

Δες επίσης: 5 Προτάσεις για εντυπωσιακό φωτισμό στη τραπεζαρία!

2. Ξύλινη τραπεζαρία με πάγκο!

τραπεζαρία με ξύλινο πάγκο

τραπεζαρία με ξύλινο πάγκο

Πρωτότυπη επιλογή για τη τραπεζαρία είναι και ένα ξύλινο έπιπλο όπου από τη μια ή και από τις δύο μεριές θα έχει πάγκο. Η ιδέα αυτή είναι πολύ σύγχρονη και θα ταιριάξει τέλεια σε ένα σπίτι που φιλοξενεί κόσμο για οικογενειακές και φιλικές συναντήσεις για φαγητό!

Δες επίσης: Εντυπωσιακές τραπεζαρίες για το σπίτι σου!

3. Ξύλινο τραπέζι από φυσικό, ακατέργαστο ξύλο!

ξύλινη τραπεζαρία

ξύλινη τραπεζαρία

Εάν αναζητάς μοναδικά κομμάτια για το σπίτι σου τότε πρέπει να σκεφτείς την επιλογή μιας τραπεζαρίας από φυσικό, ακατέργαστο ξύλο. Έτσι θα έχεις μια διακόσμηση που βασίζεται στην πραγματική υφή του ξύλου και θα δώσεις ένα φιλόξενο και φιλικό στυλ στη τραπεζαρία σου. Η διάθεση της είναι αρκετά ρουστίκ, με το κατάλληλο decor όμως μπορείς να την ενσωματώσεις αρμονικά σε κάθε στυλ σπιτιού!

Δες επίσης: 10 Ιδέες διακόσμησης για ξεχωριστές τραπεζαρίες στην κουζίνα!

4. Μοντέρνα τραπεζαρία με βελούδινες καρέκλες!

μοντέρνα τραπεζαρία

μοντέρνα τραπεζαρία

Ένας ωραίος συνδυασμός για τη τραπεζαρία σου είναι το ξύλινο τραπέζι μαζί με βελούδινες καρέκλες. Οι υφές αυτές ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους και δίνουν ένα πολύ αρμονικό και ισορροποιημένο αποτέλεσμα που είναι μοντέρνο και διαχρονικό!

Δες επίσης: 23 Ιδέες διακόσμησης τραπεζιού με φυτά εσωτερικού χώρου!

5. Συνδυασμός ξύλινου τραπεζιού με μεταλλικές καρέκλες!

ξύλινη τραπεζαρία με μεταλλικές καρέκλες

ξύλινη τραπεζαρία με μεταλλικές καρέκλες

Ένας ακόμα ωραίος συνδυασμός υλικών είναι το ξύλινο τραπέζι με μεταλλικές καρέκλες. Αν και δε πρόκειται για την πιο άνετη επιλογή σε καθίσματα, αισθητικά το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και διακριτικό!

Δες επίσης: 14 Κομψές προτάσεις για γαμήλιο στολισμό τραπεζιού!

6. Οβάλ τραπεζαρία!

οβάλ ξύλινη τραπεζαρία

οβάλ ξύλινη τραπεζαρία

Εναλλακτική ιδέα είναι ένα οβάλ τραπέζι για τη τραπεζαρία. Το πιο συνηθισμένο που βλέπουμε είναι τα κλασσικά ορθογώνια, μακρόσθενα τραπέζια επομένως ένα άλλο σχήμα στο τραπέζι είναι αρκετό για να κάνει τη τραπεζαρία σου ιδιαίτερη!

Δες επίσης: 6 Τρόποι για οικονομική ανανέωση σπιτιού!

7. Στρογγυλή ξύλινη τραπεζαρία για μικρά σπίτια!

στρογγυλή τραπεζαρία

στρογγυλή τραπεζαρία

Δες επίσης: 6 Κομψές ιδέες για τη διακόσμηση μικρών χώρων!

Υπέροχη λύση για μικρά σπίτια είναι μια στρογγυλή τραπεζαρία και αυτό γιατί πιάνει λιγότερο χώρο. Φυσικά ένα στρογγυλό τραπέζι μπορεί να έχει θέση και σε μεγάλους χώρους, σε μικρά σπίτια όμως είναι κατάλληλη επιλογή καθώς μπορείς να βάζεις και τα καθίσματα από κάτω από το τραπέζι και έτσι να σώζεις ακόμα περισσότερο πολύτιμο χώρο!

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss