7 οροί που θα βοηθήσουν το μικροβίωμα της επιδερμίδας σου (και τι είναι)!

Σε περίπτωση που δεν το έχεις ακούσει μέχρι στιγμής, σημαίνει ότι δεν διαβάζεις εντατικά (ή όσο εντατικά θα έπρεπε) αυτήν εδώ τη στήλη γιατί το μικροβίωμα είναι κάτι το οποίο σου έχουμε αναφέρει εδώ κάποιες φορές κατά το παρελθόν.

Σήμερα, το μικροβίωμα είναι τεράστια τάση στην κοσμετολογία και η μια μετά την άλλη, όλες οι μεγάλες εταιρίες καλλυντικών, λανσάρουν νέα προϊόντα ή επαναλανσάρουν κάποια υπάρχοντα κάνοντας focus στην επιστήμη του μικροβιώματος.

Τι είναι, όμως, το μικροβίωμα; “Το μικροβίωμα είναι το σύνολο των μικροοργανισμών που ζουν στον οργανισμό μας. Ο σκοπός τους είναι να φροντίζουν την υγεία του σώματος και των οργάνων μας. Κάθε όργανο έχει το δικό του μικροβίωμα ενώ το μεγαλύτερο είναι αυτό που υπάρχει στο δέρμα”, λέει ο δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης. Σκέψου ότι το ανθρώπινο δέρμα φιλοξενεί περίπου ένα δισεκατομμύριο μικρόβια ανά τετραγωνικό εκατοστό! Όταν αυτά τα βακτήρια ζουν εκεί και αναπαράγονται με αρμονικό ρυθμό τότε έχουμε ισορροπία στον οργανισμό μας ενώ όταν διαταράσσεται (σ.σ. η ισορροπία ανάμεσα στους καλούς και τους κακούς μικροοργανισμούς) τότε αρχίζουν τα προβλήματα.

Μάλιστα, τα μεγαλύτερα προβλήματα της επιδερμίδας μας όπως το έκζεμα, η ερυθρότητα, ο κνησμός ξεκινούν από ένα διαταραγμένο μικροβίωμα! Σε αυτή την περίπτωση, ένας ορός που θα φροντίσει το μικροβίωμά σου είναι ιδανικός. Τι πρέπει να έχει ένας τέτοιος ορός ή ένα τέτοιο προϊόν;

Ακριβώς όπως τα προβιοτικά που παίρνεις από το στόμα βοηθούν την ισορροπία του εντέρου, έτσι και τα προβιοτικά στις κρέμες θα βοηθήσουν στην ισορροπία των καλών και κακών βακτηρίων στην επιδερμίδα σου με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να είναι πιο δυνατή και προστατευμένη απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις. Τα προβιοτικά είναι τα ζωντανά βακτήρια, τα πρεβιοτικά (επίσης είναι κάτι που ακούς) είναι το φαγητό τους. Όλα αυτά τα συστατικά έχει αποδειχθεί ότι ηρεμούν και καταπραϋνουν το δέρμα ενώ επιπλέον βοηθούν το πάνω στρώμα της επιδερμίδας (τον δερματικό φραγμό) να παραμείνει ενυδατωμένος, οπότε είτε έχεις ευαίσθητο δέρμα, είτε το δέρμα σου έχει εξάρσεις ακμής ή, ακόμη, υποφέρεις από έκζεμα, αυτά τα προϊόντα είναι ιδανικά για σένα!

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει όλα εκείνα που θα βοηθήσουν το μικροβίωμα της επιδερμίδας σου αλλά και τον φραγμό σου και είναι ιδανικά για κάθε τύπο, μιας και κάθε τύπος έχει ανάγκη από αυτήν την ισορροπία.

Genifique Microbiome Serum, Lancome, €74.00. Ο θρυλικός ορός Advanced Génifique εμπλουτίζεται σήμερα με ένα μοναδικό σύμπλεγμα 7 πρεβιοτικών & προβιοτικών κλασμάτων με αποτέλεσμα να ενδυναμώνει αποδεδειγμένα το μικροβίωμα της
επιδερμίδας. Επιπλέον, βοηθά στην επανόρθωση της επιδερμίδας κατά 77% ταχύτερα από την πρώτη κιόλας σταγόνα.

Advanced Night Repair Synchronized Multi- Recovery Complex, Estee Lauder, €123.00. Ο ανανεωμένος πολυχρηστικός και ιδανικός για κάθε τύπο επιδερμίδας, ορός της Estee Lauder δρα σε πολλαπλά επίπεδα, μεταξύ αυτών και η ενίσχυση της διαδικασίας επανόρθωσης της επιδερμίδας και όποιων διαταραχών έχει υποστεί. Και φυσικά συμπεριλαμβάνεται και το διαταραγμένο μικροβίωμα.

 Life Plankton Elixir Biotherm, €90.76. Περιέχει στη σύνθεσή του Life Plankton, ένα φυσικό συστατικό της Biotherm που μεταξύ άλλων φροντίζει και την διατήρηση των καλών και των κακών βακτηρίων στην επιδερμίδα μας. 

Aqua Beelicious Booster, Apivita, €23.00. Μεταξύ των συστατικών αυτού του ορού υπάρχουν πρεβιοτικά τα οποία “διώχνουν” το κοκκίνισμα, ενυδατώνουν και ενισχύουν την άμυνα του φραγμού απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις. 

Greek Yoghurt ενυδατικό serum με προβιοτικά, Korres. Ένας πολύ λεπτόρρευστος ορός που είναι εμπλουτισμένος με πρε- και προβιοτικά που διατηρούν την ισορροπία του μικροβιώματος της επιδερμίδας. 

Hydrance Ενυδατικός Ορός, Avene, €29.10. Ενισχύει το δέρμα, επαναφέροντας τη φυσική του ενυδάτωση και τον προστατευτικό φραγμό. Έτσι, το δέρμα είναι καλύτερα εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τη μάχη ενάντια στις περιβαλλοντικές επιθέσεις. 

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss