7 Ιδέες για το κοριτσίστικο δωμάτιο

Όταν το κοριτσάκι σου μεγαλώνει και αποκτά δική του βούληση και γούστο, ένα από τα πρώτα πράγματα που αναζητά είναι να διακοσμήσει το δωμάτιο του με τον τρόπο που επιθυμεί. Κατανοούμε πως είναι δύσκολο να του επιτρέψεις να διαμορφώσει το χώρο ακριβώς όπως θέλει.

Πράγματι, είναι πιθανό να μη νοιαστεί για παράγοντες που εσύ ξέρεις πως είναι σημαντικοί, όπως η άνεση, η βολικότητα, η φωτεινότητα και η πρακτικότητα του δωματίου. Παρόλα αυτά, είναι γεγονός ότι χρειάζεται να κάνετε αλλαγές στο παιδικό κοριτσίστικο δωμάτιο. Η βρεφική κούνια πρέπει να φύγει, όπως και κάποια ακόμα βρεφικά στοιχεία που δε χρειάζονται πια.

Αν αισθάνεσαι μια σχετική αβεβαιότητα για το πώς πρέπει να διακοσμηθεί το κοριτσίστικο δωμάτιο, δε χρειάζεται να ανησυχείς. Αναμφίβολα, δεν καλείσαι συχνά να ασχοληθείς με κάτι τέτοιο και είναι απόλυτα λογικό. Για το λόγο αυτό, είναι καλό να μάθεις μερικές χρήσιμες συμβουλές και ιδέες για να κάνεις τη διακόσμηση απλή υπόθεση. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις συμβουλές, αλλά και τις επιθυμίες του παιδιού σου, η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Λοιπόν, ας δούμε μερικές ιδέες που θα σε εμπνεύσουν για να διακοσμήσεις το παιδικό δωμάτιο του κοριτσιού σου.

7 χρήσιμες συμβουλές για να διακοσμήσεις το κοριτσίστικο δωμάτιο με στυλ!

1. Χρησιμοποίησε φωτεινά χρώματα

Ένα κοινό σημείο που είναι επιθυμητό για κάθε χώρο του σπιτιού είναι η καλή διάδοση του φωτός. Θέλουμε το σπίτι να είναι φωτεινό και χαρούμενο, όχι μόνο για να είναι ωραίο αισθητικά, αλλά και για να μας φτιάχνει τη διάθεση. Ομοίως και το παιδικό δωμάτιο χρειάζεται χαρούμενα χρώματα, τα οποία, όμως, να μη δημιουργούν υπερένταση. Τέτοια χρώματα είναι το απαλό κίτρινο, το ανοιχτό πράσινο, το μπεζ, το βιολετί και το γαλάζιο. Φυσικά, το πιο φωτεινό χρώμα από όλα είναι το λευκό, αλλά δύσκολα ένα παιδί θα ζητήσει να βαφτεί το δωμάτιο του λευκό, γιατί πιθανώς το βρίσκει βαρετό. Θέλουμε να καταλήξουμε στο ότι δεν είναι απαραίτητο να βάψεις τους τοίχους ροζ για να τονίσεις το γεγονός ότι πρόκειται για κοριτσίστικο δωμάτιο. Δεν αγαπούν όλα τα κορίτσια το ροζ χρώμα και γι’ αυτό αξίζει να συζητήσεις το θέμα για το βάψιμο των τοίχων με το παιδί σου, πριν διαλέξεις.

2. Διάλεξε τις σωστές αποχρώσεις του ροζ

Ας υποθέσουμε ότι το κορίτσι σου πράγματι επιθυμεί να βάψετε το δωμάτιο του ροζ. Άλλωστε, πρόκειται για ένα ζεστό και ρομαντικό χρώμα, το οποίο έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη διακόσμηση κοριτσίστικων δωματίων με το πέρασμα του χρόνου. Ακόμα και το ροζ έχει πολλές αποχρώσεις, έτσι ώστε να βρίσκει κάθε λάτρης του αυτό που πραγματικά χρειάζεται. Τι εννοούμε με αυτό; Το έντονο ροζ είναι μια κλασική επιλογή για κοριτσίστικο δωμάτιο, η οποία όμως πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο.

Αν όλοι οι τοίχοι του δωματίου βαφούν σε έντονο ροζ, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ κουραστικό για το βλέμμα, όπως και αν έβαφες όλους τους τοίχους κόκκινους. Για το λόγο αυτό, μπορείς να εξετάσεις πιο απαλές επιλογές, όπως το ροζ παστέλ, το σομόν και το “βρώμικο” ροζ (pale pink). Οι επιλογές αυτές εγγυώνται ένα κομψό, αλλά και χαλαρωτικό αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει εσένα, αλλά και τη μικρή σου. Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις τις αποχρώσεις αυτές για τα σκεπάσματα και τα μαξιλάρια της.

3. Μη φοβάσαι την πολυχρωμία

Υπάρχουν πολλά όμορφα χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο που αξίζουν την προσοχή σου. Όμως, γιατί να περιοριστείς στη χρήση ενός χρώματος, όταν μπορείς να δημιουργήσεις ενδιαφέροντες συνδυασμούς που θα κάνουν χαρούμενο το κοριτσάκι σου; Κατά γενική ομολογία, τα παιδιά αγαπούν την πολυχρωμία, καθώς φέρνει ζωντάνια στο δωμάτιο. Έτσι, δε χρειάζεται να φοβάσαι να τους δώσεις αυτό που θέλουν, αφού, ως ένα σημείο, έχουν δίκιο. Για παράδειγμα, μπορείς να ακολουθήσεις το μοτίβο που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Στο δωμάτιο αυτό έχει βαφεί ο τοίχος σε μια ουδέτερη μπεζ απόχρωση, ώστε να μη δημιουργεί περιττό θόρυβο. Πάνω από το μπεζ, ωστόσο, κυριαρχούν ζωηρά χρώματα σε μεγάλα τετράγωνα σχήματα. Τα χρώματα αυτά κάνουν τη διακόσμηση του δωματίου πιο χαρούμενη, αλλά και ξεχωριστή.

4. Φρόντισε για την άνετη κίνηση στο χώρο

Ένας πολύ βασικός παράγοντας για την τέλεια διακόσμηση υπνοδωματίου είναι η άνεση. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τα παιδικά δωμάτια, αφού τα παιδιά δε χρησιμοποιούν το δωμάτιο τους μόνο για να κοιμούνται και να χαλαρώνουν, αλλά και για να παίζουν! Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να γίνει το δωμάτιο πιο άνετο για παιχνίδι; Για αρχή, θα πρέπει να τοποθετήσεις τα έπιπλα με το σωστό τρόπο. Αυτό σημαίνει να μην τα τοποθετήσεις στο κέντρο του δωματίου, προσπαθώντας να γεμίσεις το χώρο. Προτίμησε να τοποθετήσεις το κρεβάτι στη γωνία του τοίχου και το γραφείο μπροστά στον τοίχο, ή το παράθυρο, αφήνοντας κενό το κέντρο του δωματίου. Έπειτα, μπορείς να απλώσεις στο πάτωμα ένα μαλακό χαλί, ή μια φλοκάτη, όπου το κοριτσάκι σου θα μπορεί να παίζει με τα παιχνίδια του, χωρίς να στριμώχνεται από έπιπλα.

5. Οργάνωσε μεθοδικά τα παιχνίδια

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι πάντα ένα σημαντικό ζήτημα για ένα αγορίστικο, ή κοριτσίστικο δωμάτιο. Δε θέλεις απλώς να τοποθετήσεις σε ένα σημείο τα προσωπικά αντικείμενα του παιδιού σου, αλλά και να του μάθεις να οργανώνει τα πράγματα του. Ένας τρόπος για να το ξεκινήσεις αυτό είναι τα παιχνίδια του παιδιού. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανοιχτά ράφια, τα οποία φτάνει σε ύψος και το κοριτσάκι σου. Δείξε της πώς να τακτοποιεί τα παιχνίδια της σε ράφια και κουτιά, ώστε να τα μαζεύει από μόνη της, όταν σταματά το παιχνίδι. Μεγαλώνοντας, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ράφια αυτά για να αποθηκεύει βιβλία, περιοδικά και διακοσμητικά στοιχεία. Με τη λογική αυτή, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουν την αξία τους μετά από 2- 3 χρόνια.

6. Ενίσχυσε το φωτισμό του δωματίου

Ένα φωτιστικό παραπάνω μπορεί να αλλάξει σημαντικά την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Σίγουρα, ο πιο σημαντικός φωτισμός (πέρα από το φυσικό φωτισμό της ημέρας) είναι ο κεντρικός φωτισμός στο ταβάνι. Αυτός πρέπει να είναι επαρκής από μόνος του, χωρίς να χρειάζεται συμπλήρωμα. Τι γίνεται, όμως, αν το παιδί σου επιθυμεί να χαλαρώσει στο χώρο του και δεν τα καταφέρνει, επειδή δεν του το επιτρέπει το δυνατό φως;

Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο, μπορείς να τοποθετήσεις στο δωμάτιο ένα όμορφο φωτιστικό δαπέδου. Αυτό θα προσφέρει γλυκό και διακριτικό φωτισμό τη νύχτα και θα λειτουργεί σαν διακοσμητικό στοιχείο την ημέρα. Το ίδιο μπορείς να πετύχεις με ένα φωτιστικό κομοδίνου. Μάλιστα, αυτό θα είναι πιο χρήσιμο, καθώς το παιδί θα μπορεί να φτάσει το διακόπτη του, ακόμα και από το κρεβάτι. Έτσι, αν χρειαστεί να το ανάψει κατά τη διάρκεια της νύχτας, δε θα πρέπει να σηκωθεί και να ψάξει για το διακόπτη μέσα στο σκοτάδι.

7. Τοποθέτησε μόνο τα απαραίτητα στο γραφείο

Από τη στιγμή που το κορίτσι σου ξεκινά το σχολείο, ξεκινά και η ανάγκη για ένα γραφείο στο δωμάτιο του. Το γραφείο αυτό μπορεί να είναι ένα απλό τραπεζάκι με μια καρέκλα, ή και ένα ολοκληρωμένο σετ με βιβλιοθήκη. Ό,τι κι αν είναι, πρέπει να είναι οργανωμένο με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να επιτρέπει στο παιδί να συγκεντρωθεί στη μελέτη του. Για το λόγο αυτό, μπορείς να τοποθετήσεις το γραφείο αντικριστά στον τοίχο. Έτσι, δε θα αποσπάται η προσοχή από το γύρω περιβάλλον. Για τον ίδιο λόγο αξίζει και να μη φορτώσεις το έπιπλο με διακοσμητικά στοιχεία. Καλύτερα να αφήσεις εκεί μόνο απαραίτητα για το διάβασμα αντικείμενα. Ο σκοπός είναι το παιδί να έχει αρκετό χώρο και άνεση για να εργαστεί, αλλά και να μην αποσπάται από αντικείμενα που δεν έχουν θέση στο γραφείο του.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss